Testiranje povezivanja kontrole

Kada dodate kontrolu u predložak obrasca, moguće je da ćete na kontroli videti ikonu. Ikona takođe može da se pojavi kada zadržite pokazivač miša iznad kontrole. Ova ikona će vas obavestiti da li je kontrola ispravno povezana sa polje ili grupa u izvor podataka. Kada je kontrola povezana sa poljem ili grupom u izvoru podataka, podaci uneti u tu kontrolu biće sačuvani. Ova ikona takođe može da vas obavesti o tome da li će kontrola raditi u slučaju da se obrazac popunjava u Web pregledaču. Predlošci obrazaca koji mogu da se popunjavaju u Web pregledaču nazivaju se predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem.

U slučaju da postoji problem sa povezivanjem kontrole, odmah će se pojaviti odgovarajuća ikona.

Napomena : Neke ikone mogu da ukazuju na probleme sa kompatibilnošću. Veze ka dodatnim informacijama o otkrivanju i otklanjanju problema sa kompatibilnošću potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Da biste testirali povezivanje kontrole:

 • Zadržite pokazivač miša iznad kontrole.

  Ugledaćete tekst i ikonu koji se pojavljuju u gornjem desnom uglu kontrole. Tekst i ikona ukazuju da li je povezivanje kontrole ispravno. Ikona ukazuje i da li će kontrola raditi u predlošku obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Sledeća tabela opisuje vrste ikona koje mogu da se pojave.

  Ikona

  Opis

  Icon image

  Povezivanje je tačno.

  Slika ikone

  Kontrola možda neće funkcionisati kao što je očekivano. Da biste identifikovali potencijalni problem, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja.

  Slika ikone

  Kontrola neće ispravno funkcionisati. Da biste identifikovali problem, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×