Tasterske prečice u usluzi OneDrive for Business na vebu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite tasterske prečice u usluzi OneDrive for Business na vebu da biste izvršili veliki broj uobičajenih zadataka. Tasterske prečice mogu da vam pomognu u bržem obavljanju zadataka. One mogu da vam pomognu i da izbegnete prekomerno korišćenje miša ili pak da potpuno eliminišete upotrebu miša.

OneDrive for Business na vebu je aplikacija zasnovana na vebu, pa se tasterske prečice i navigacija mogu razlikovati od onih u OneDrive for Business klijentu za sinhronizaciju i OneDrive for Business aplikaciji za Windows 10. Na primer, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć), Ctrl+O (Otvori), Ctrl+S (Sačuvaj kao veb stranicu) i sve Alt+ prečice se odnose na veb pregledač, ali ne i na OneDrive for Business na vebu.

Ako prečica zahteva pritiskanje dva ili više tastera istovremeno, u ovoj temi tasteri su razdvojeni znakom plus (+). Ako treba da pritisnete jedan taster neposredno nakon drugog, tasteri su razdvojeni zarezom (,).

Prečice u ovoj temi se odnose na raspored tastera na američkoj tastaturi. Raspored tastera na drugim tastaturama možda neće u potpunosti odgovarati tasterima na američkoj.

Napomena : Ova tema pretpostavlja da su korisnici JAWS isključili funkciju virtuelne meni trake.

Napomena : Za više informacija o čitača ekrana, idite na American fondacija za slepe: čitači ekrana, koje se mnogi od njih, uključujući popularne JAWS (posao Access sa govor)liste.

U ovoj temi

Najčešće korišćene prečice u usluzi OneDrive for Business na vebu

Sledeća tabela prikazuje najčešće korišćene prečice u usluzi OneDrive for Business na vebu.

Napomena : Ako Office Web Apps Server nije instaliran, pojavljuje se ikona fascikle umesto menija "novo".

Da biste izvršili sledeću radnju

Pritisnite

Prikaz tasterskih prečica

?

Biranje svega

Ctrl+A

Brisanje svega ili prelazak na prethodnu fasciklu

Taster Esc

Izbor susedne stavke

Strelica nagore, strelica nadole, strelica nadesno ili strelica nalevo

Potvrđivanje i opozivanje izbora datoteke

Razmaknica

Otvaranje izabrane stavke

O. Da biste izabrali Otvori u programu Word Online ili Otvori u programu Word, pritisnite taster sa strelicom nadole, a zatim taster Enter.

Otvaranje dokumenta sa internet sajta

Ctrl+O. Dijalog Otvori se otvara sa fokusom na kombinovani okvir Otvori koji je moguće uređivati. Otkucajte ili izaberite URL adresu, pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme U redu, a zatim pritisnite taster Enter.

Otpremanje stavke

U. Dijalog „Izbor datoteke za otpremanje“ otvara se uz izabrani kombinovani okvir Ime datoteke koji je moguće uređivati. Otkucajte ime datoteke a zatim pritisnite kombinaciju tastera Alt+O.

Preuzimanje izabrane stavke

Shift+F10. Kada čujete „Preuzmi“, pritisnite taster Enter. (U naratoru pritisnite taster sa strelicom nadole dok ne čujete „Preuzmi“, a zatim pritisnite taster Enter.) Kada čujete „Želite li da sačuvate“ i ime datoteke, pritiskajte taster Tab da biste došli do dugmeta Sačuvaj, a zatim pritisnite taster Enter. Datoteka se čuva u fascikli Preuzimanja.

Brisanje izabrane stavke

Brisanje

Deljenje izabrane fascikle ili datoteke

S

Preimenovanje izabrane datoteke

F2

Osvežavanje

F5

Otvaranje menija „Novo“

N, a zatim taster sa strelicom. Pritisnite taster Enter da biste izabrali neku opciju, na primer Word dokument, Excel radnu svesku, PowerPoint prezentaciju, OneNote beležnicu ili Excel anketu.

Pravljenje nove fascikle

Shift+F, razmaknicu, a zatim otkucajte ime fascikle.

Prikaz ili skrivanje okna sa detaljima

I

Prebacivanje između prikaza liste i koordinatne mreže

V

Kretanje u usluzi OneDrive for Business na vebu isključivo pomoću tastature

U usluzi OneDrive for Business na vebu možete da se krećete samo pomoću tastature. Stranica sadrži sledeće oblasti: OneDrive for Business zaglavlje (sa pristupom pokretanju aplikacija, oknu za obaveštenja, meniju „Postavke“, meniju „Pomoć“ i meniju „Nalog“), polje za pretragu i komandnu traku, okno za navigaciju i listu datoteka. OneDrive for Business na vebu se otvara sa fokusom na pokretanju aplikacija.

Da biste izvršili sledeću radnju

Pritisnite

Pomeranje između trake u pregledaču i usluge OneDrive for Business.

F6 ili kombinaciju tastera Ctrl+F6

Premeštanje između OneDrive for Business oblasti: OneDrive for Business traka, polje za pretragu, kartice komande, okno za navigaciju i lista datoteka.

Taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab

Prelazak na kartice komande i kretanje kroz njih. (Dostupnost kartica komande zavisi od fokusa. One mogu da obuhvataju stavke Novo, Otpremi, Sinhronizuj, Deli, Preuzmi vezu, Izbriši, Kopiraj u, Premesti u, Preimenuj, Istorija verzije i Sortiraj.)

Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Novo. Zatim, da biste se kretali po karticama, pritisnite taster sa strelicom nadesno ili taster sa strelicom nalevo.

Otvorite podmeni Otvori.

Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Otvori. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete željeni izbor, a zatim pritisnite taster Enter.

Otvorite podmeni Sortiraj.

Pritisnite taster Tab da biste prešli na dugme Sortiraj. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete željeni izbor, a zatim pritisnite taster Enter.

U oknu za navigaciju pomerajte se na listi.

Taster sa strelicom nagore ili taster sa strelicom nadole

Na listi datoteka pomerajte se na listi.

Taster sa strelicom nagore ili taster sa strelicom nadole

Na listi datoteka izaberite datoteku ili opozovite izbor datoteke.

Razmaknica

Na listi datoteka pročitajte informacije o izabranoj datoteci (na primer ime, datum izmene, osobu koja ju je izmenila, veličinu datoteke i informacije o deljenju).

Taster sa strelicom nadesno ili taster sa strelicom nalevo

Na listi datoteka otvorite kontekstualni meni dostupnih komandi za izabranu stavku (na primer Preuzmi, Preuzmi vezu, Izbriši, Premesti u, Kopiraj u, Istorija verzije i druge).

Da biste prešli na tri tačke (...), pritisnite taster sa strelicom nadesno dok ne čujete „Otvori kontekstualni meni za izabranu stavku“, a zatim pritisnite taster Enter.

Srodne informacije

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×