TRIM (funkcija TRIM)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije TRIM u programu Microsoft Excel.

Opis

Uklanja sve razmake iz teksta osim onih između reči. Funkciju TRIM koristite za tekst koji ste primili iz neke druge aplikacije i koji možda nema pravilno raspoređene razmake.

Važno: Funkcija TRIM je dizajniran da skratite 7-bitnom ASCII razmak (vrednost 32) iz teksta. U Unikod skupu znakova postoji dodatni znak razmaka koji se zove prelomiti red koji ima decimalnu vrednost 160. Ovaj znak se obično koristi na Veb stranicama kao HTML entitet, & nbsp;. Samostalno, Funkcija TRIM ne uklanja ovaj prelomiti. Primer uklanjanja oba razmaka između znakova iz teksta potražite u članku prvih deset načina za pospremanje podataka.

Sintaksa

TRIM(tekst)

Sintaksa funkcije TRIM ima sledeće argumente:

  • Tekst    Obavezno. Tekst iz koga želite da uklonite razmake.

Primer

Kopirajte date primere podataka u sledeću tabelu i nalepite ih u ćeliju A1 novog radnog lista u programu Excel. Ako želite da formule izračunaju rezultate, izaberite formule, pritisnite taster F2, a zatim pritisnite taster Enter. Ako je potrebno, možete prilagoditi širinu kolona kako biste videli sve podatke u njima.

Formula

Opis

Rezultat

=TRIM(" Zarade u prvom kvartalu ")

Uklanja prvi i poslednji razmak iz teksta formule (Zarade u prvom kvartalu)

Zarade u prvom kvartalu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×