Svojstvo "format" - tipove podataka "tekst"

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite specijalne znakove u postavku za svojstvo " Format " da biste kreirali prilagođeni formati za polja za tekst.

Postavka

Sledeća tabela rezimira znakove za oblikovanje teksta i kako rade.

Znak

Opis

@

Koristi se za prikaz sve dostupne znak za njegov položaj u niska za oblikovanje. Ako Access postavi sve znakove osnovnih podataka, preostali čuvari mesta se pojavljuju kao razmake.

Na primer, ako je niska za oblikovanje @@@ a osnovni tekst ABC, tekst je levo poravnat sa dva prazna prostora na početku.

&

Koristi se za prikaz sve dostupne znak za njegov položaj u niska za oblikovanje. Ako Access postavi sve znakove osnovnih podataka, preostali čuvari mesta ne prikazuju ništa.

Na primer, ako je niska za oblikovanje &&&&& i je tekst ABC, prikazan je samo levo poravnat tekst.

!

Koristi se za nametanje čuvare mesta popuniti sleva nadesno umesto zdesna nalevo. Morate da koristite ovaj znak na početku svake niske formata.

<

Koristi se za nametanje sav tekst u mala slova. Ovaj znak morate da koristite na početku niske formata, ali se mogu ispred nje postavite znak uzvika (!).

>

Koristi se za nametanje sav tekst u velika slova. Ovaj znak morate da koristite na početku niske formata, ali se mogu ispred nje postavite znak uzvika (!).

*

Kada se koristi, znak neposredno iza zvezdice (*) postaje znak za popunjavanje – znak koji se koristi za popunjavanje razmaka. Access obično prikazuje tekst poravnat i bilo koju oblast sa desne strane vrednosti popunjava razmacima. Možete da dodate znakove za popunjavanje bilo koje mesto u niski za oblikovanje. Kada to uradite, Access popunjava sve razmake navedeni znak.

Prazan prostor, + - $)

Koristi se za umetanje razmake, matematičke znakove (+)-, finansijske simbole ($,), a zagrade po potrebi bilo gde u niskama formata. Ako želite da koristite druge uobičajene matematičke simbole, kao što su kosa crta (\ ili /) i zvezdica (*), stavite ih između dvostrukih navodnika – beleške koje možete da postavite ove znakove bilo gde u niska za oblikovanje.

„Doslovni tekst”

Koristite dvostruke navodnike da biste njih stavili tekst koji želite da se prikazuje korisnicima.

\

Koristi se za nametanje Access da biste prikazali znak koji sledi neposredno. Ovo je isto kao stavljanje znakova navoda.

[boja]

Koristi da biste primenili boju na sve vrednosti u delu formata. Morate da stavite ime u zagradama i koristite jedan od ovih imena: Crna, plava, cijan, zelena, magenta, crvenu, ili belo.

Primedbe

Prilagođeni formati za tekstualna polja mogu da sadrže do dva odeljka. Svaki odeljak obuhvata specifikaciju oblikovanja za različite podatke u polju.

Odeljak

Opis

Prvo

Oblikovanje za polja sa tekstom.

Drugo

Oblikovanje za polja sa niskama nulte dužine i Null vrednosti.

Na primer, ako imate okvir za tekstkontrola u kojoj želite da se reč „Nijedno” pojavi kada nema niske u polje, možete da otkucate prilagođeni format @;„Nijedno” kao postavku svojstva Format. Simbol @ dovodi do prikaza teksta iz polja; drugi odeljak dovodi do prikaza reči „Ne“ kada postoji niska nulte dužine ili vrednost Null u polju.

Funkcija " Format " možete da koristite i da biste vratili jednu vrednost niske nulte dužine i drugu za vrednost "null"

Primeri

Sledeća tabela prikazuje primere oblikovanja prilagođenog teksta.

Postavka

Podaci

Prikaz

@@@-@@-@@@@

465043799

465-04-3799

@@@@@@@@@

465-04-3799
465043799

465-04-3799
465043799

>

stanković
STANKOVIĆ
Stanković

STANKOVIĆ
STANKOVIĆ
STANKOVIĆ

<

stanković
STANKOVIĆ
Stanković

stanković
stanković
stanković

@;"Unknown"

Null vrednost

Nepoznato

niska dužine nula

Nepoznato

Bilo koji tekst

Prikazuje se isti tekst kao uneti

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×