Svojstvo „UniqueValues“ („Jedinstvene vrednosti“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Svojstvo UniqueValues možete koristiti kada želite da izostavite zapise koje sadrže dvostruke podatke u poljima koja su prikazana u prikaz lista sa podacima. Na primer, kombinacija vrednosti iz svih polja mora biti jedinstvena za dati zapis koji će se nalaziti u rezultatima ako izlaz upita obuhvata više polja.

Napomena : Svojstvo " UniqueValues " se odnosi samo na upit za dodavanje i upite za kreiranje tabele i upite za izdvajanje.

Postavka

Svojstvo UniqueValues koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

Da

Prikazuje samo zapise u kojima su vrednosti svih polja prikazane u prikazu lista sa podacima jedinstvene.

Ne

(Podrazumevano) Prikazuje sve zapise.


Svojstvo UniqueValues možete da postavite u listu sa svojstvima za upit ili u prikaz „SQL“prozor upita.

Napomena : Ovo svojstvo možete da postavite kada kreirate novi upit pomoću SQL izraza. Predikat DISTINCT odgovara postavci svojstva UniqueValues. Predikat DISTINCTROW odgovara postavci svojstva UniqueRecords.

Primedbe

Rezultati upita ne mogu se ažurirati i neće prikazati sledeće promene koje su izvršili drugi korisnici kada postavite svojstvo UniqueValues na vrednost „Da“.

Svojstva UniqueValues i UniqueRecords su povezana tako da samo jedno od njih može biti postavljeno na vrednost „Da“. Microsoft Office Access 2007 će automatski postaviti svojstvo UniqueRecords na vrednost „Ne“, na primer kada postavite svojstvo UniqueValues na vrednost „Da“. Međutim, oba svojstva možete postaviti na vrednost „Ne“. Svi zapisi biće vraćeni kada se oba svojstva postave na vrednost „Ne“.

savet

Kreirajte upit zbirova ako želite da izračunate broj instanci vrednosti u polju.

Primer

Naredba SELECT u ovom primeru vraća listu zemalja/regiona u kojima se nalaze kupci. Mnogi zapisi mogu imati istu zemlju/region u tabeli „Kupci“ zato što može biti puno kupaca u svakoj zemlji/regionu. Međutim, svaka zemlja/region je predstavljena samo jedanput u rezultatima upita.

Ovaj primer koristi tabelu „Kupci“ koja sadrži sledeće podatke.

ZemljaRegion

Ime kompanije

Brazil

Familia Arquibaldo

Brazil

Gourmet Lanchonetes

Brazil

Hanari Carnes

Francuska

Du monde entier

Francuska

Folies gourmandes

Nemačka

Frankenversand

Irska

Hungry Owl All-Night Grocers


Ovaj SQL izraz vraća zemlje/region u sledećoj tabeli:

SELECT DISTINCT Customers.CountryRegion
FROM Customers;

Dobijene vrednosti za polje „ZemljaRegion“

Brazil

Francuska

Nemačka

Irska


Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×