Svojstvo „TopValues“ („Najviše vrednosti“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Svojstvo TopValues možete da koristite da biste dobili navedeni broj ili procenat zapisa koji ispunjava navedene kriterijume. Na primer, možda ćete želeti da dobijete prvih 10 vrednosti ili prvih 25 procenata svih vrednosti u polju.

Napomena : Svojstvo " TopValues " primenjuje se samo za dodavanje, kreiranje tabele i upite za izdvajanje.

Postavka

Postavka svojstva TopValues jedan celobrojnu vrednost koja predstavlja tačan broj vrednosti da biste se vratili ili broj praćeno znakom procenta (%) koji predstavlja procenat zapisa da biste se vratili. Na primer, da biste dobili prvih 10 vrednosti, postavite svojstvo " TopValues " 10; da biste dobili prvih 10 procenata vrednosti, postavite svojstvo " TopValues " na 10%.

Ne možete postaviti ovo svojstvo direktno u kodu. To je podesite u prikaz „SQL“ od prozor upita pomoću PRVIH n ili PRVIH n PROCENAT odredba u SQL izrazu.

Svojstvo TopValues možete postaviti i pomoću lista sa svojstvima za upit ili ako na kartici Dizajn, u grupi Alatke kliknete na dugme Najviše vrednosti.

Napomena : Svojstvo TopValues na listu sa svojstvima za upit i na kartici Dizajn je kombinovani okvir koji obuhvata listu vrednosti i vrednosti u procentima. Možete da izaberete jednu od ovih vrednosti ili da upišete bilo koju ispravnu postavku u polje.

Primedbe

Obično koristite postavku svojstva TopValues zajedno sa sortirani polja. Polje koje želite da prikažete najviše vrednosti treba da bude leva polje koje ima Sortiranje okvir izabran u koordinatnoj mreži za dizajn upita. Sortirali po rastućem redosledu vraća najniže zapise i po opadajućem redosledu vraća najviše zapise. Ako navedete da se vrati određeni broj zapisa, takođe se vraćaju sve zapise sa vrednostima koje se podudaraju sa vrednošću u poslednjem zapisu.

Na primer, pretpostavimo da grupa zaposlenih ima sledeću ukupnu prodaju.

Prodaja

Prodavac

90 000

Lopičić

80 000

Paunović

70 000

Davolić

70 000

Kralj

60 000

Stepanović

50.000

Bucković


Microsoft Office Access 2007 daje sledeća četiri zapisa ako postavite svojstvo TopValues na vrednost 3 sa sortiranjem po opadajućem redosledu u polju „Prodaja“.

Prodaja

Prodavac

90 000

Lopičić

80 000

Paunović

70 000

Davolić

70 000

Kralj


Napomena : Postavite svojstvo UniqueValues u listu sa svojstvima za upit na vrednost „Da“ da biste dobili najviše ili najniže vrednosti bez prikazivanja dvostrukih vrednosti.

Primer

Sledeći primer dodeljuje SQL nisku koja vraća 10 najskupljih proizvoda za svojstvo RecordSource za obrazac koji će prikazati deset najskupljih proizvoda.

Dim strGetSQL As String
strGetSQL = "SELECT TOP 10 Products.[ProductName] " _
& "AS TenMostExpensiveProducts, " _
& "Products.UnitPrice " _
& "FROM Products " _
& "ORDER BY Products.[UnitPrice] DESC;"
Me.RecordSource = strGetSQL

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×