Svojstvo „Top“ („Vrh“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „BoundObjectFrame“

Objekat tipa „Image“

Objekat tipa „OptionButton“

Objekat tipa „Report“

Objekat tipa „CheckBox“

Objekat tipa „Label“

Objekat tipa „OptionGroup“

Objekat tipa „SubForm“

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „Line“

Objekat tipa „Page“

Kolekciju „TabControl“

Objekat tipa „CommandButton“

Objekat tipa „ListBox“

Objekat tipa „PageBreak“

Objekat tipa „TextBox“

Objekat tipa „CustomControl“

Objekat tipa „ObjectFrame“

Objekat tipa „Rectangle“

Objekat tipa „ToggleButton“

Svojstvo „Top“ možete koristiti da biste naveli položaj objekta u obrazac ili izveštaj. Ceo broj za čitanje i pisanje za sve objekte na listi „Primenjuje se na“ osim objekta tipa „Report“, koji je tipa „dugački ceo broj“ samo za čitanje.

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od gorenavedenih objekata.

Primedbe

Položaj kontrole je izmerena udaljenost od leve ili gornje ivice kontrole do leve ili gornje ivice odeljka koji sadrži kontrolu. Ako postavite svojstvo Top na vrednost 0, postavićete ivicu kontrole na sâm vrh odeljka. Navedite jedinicu, na primer cm ili in (na primer 3 cm ili 2 in) da biste koristili jedinicu mere koja se razlikuje od postavke u dijalogu Regionalne opcije na Windows kontrolnoj tabli.

U programu Visual Basic, koristite brojni izraz da biste postavili vrednost ovog svojstva. Vrednosti su tvipovima.

Za kontrole, ovo svojstvo možete da podesite pomoću kontrole list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Postavka svojstva Top se automatski unosi u list sa svojstvima kada premestite kontrolu. Kada prikažete obrazac ili izveštaj u pregledu pre štampanja ili kada odštampate obrazac, položaj lokacije se određuje prema postavci svojstva Top zajedno sa postavkama margine za izveštaj koje su dostupne ako na kartici Raspored stranice kliknete na dugme Margine.

Za izveštaje, postavka svojstva Top je količina trenutnog odeljka i pomerena je sa vrha stranice. Ova postavka svojstva se izražava u tvipovima. Ovo svojstvo možete da koristite da biste naveli u kojoj meri želite da premestite nadole odeljak za štampanje u proceduri događaja „Format“ za odeljak.

Primer

Sledeći primer proverava postavku svojstva Top za trenutni izveštaj. Svojstva NextRecord i PrintSection su postavljena na vrednost False ako je vrednost manja od postavke minimalne margine. Odeljak ne prelazi u sledeći zapis i sledeći odeljak neće biti odštampan.

Sub Detail1_Format(Cancel As Integer, _
FormatCount As Integer)
Const conTopMargin = 1880
' Don't advance to next record or print next section
' if Top property setting is less than 1880 twips.
If Me.Top < conTopMargin Then
Me.NextRecord = False
Me.PrintSection = False
End If
End Sub

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×