Svojstvo „RecordsetType“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Svojstvo RecordsetType možete da koristite da biste naveli vrstu grupa zapisa koji je dostupan obrazac. Za pisanje/čitanje.

izraz.RecordsetType

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Svojstvo RecordsetType koristi sledeće postavke u programu Microsoft Access baze podataka (.mdb ili .accdb).

Postavka

Visual Basic

Opis

Dynaset

0

(Podrazumevano) Možete da uređujete povezane kontrole na osnovu jedne tabele ili tabela sa relacijom. Za kontrole povezane sa poljima na osnovu tabela sa relacijom jedan-prema-više ne možete da uređujete podatke iz spojena polja sa strane "jedan" relacije osim ako kaskadnog ažuriranja je omogućen između tabela.

Dynaset (nedosledna ažuriranja)

1

Sve tabele i kontrole koje su vezane za polja mogu se uređivati.

Snimak

2

Ne možete da uredite nijednu tabelu ili kontrolu koja je vezana za polje u tabeli.


Napomena : Ako ne želite da podaci u povezane kontrole za uređivanje kada se obrazac nalazi u prikaz „Obrazac“ ili prikaz lista sa podacima, možete da postavite svojstvo RecordsetType snimak.

Svojstvo RecordsetType koristi sledeće postavke u Microsoft Access projekat (.adp).

Postavka

Visual Basic

Opis

Snimak

3

Ne možete da uredite nijednu tabelu ili kontrolu koja je vezana za polje u tabeli.

Snimak koji se može ažurirati

4

(Podrazumevano) Sve tabele i kontrole koje su vezane za polja mogu se uređivati.


Napomena : Ovo svojstvo možete da podesite pomoću obrasca list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Napomena : Menjanje svojstva RecordsetType otvorenog obrasca ili izveštaja izazvaće automatsko ponovno kreiranje grupe zapisa.

Možete da kreirate obrasce zasnovane na više osnovnih tabela sa poljima povezanim sa kontrolama u obrascima. U mogućnosti ste da ograničite koja se od povezanih kontrola može uređivati, što zavisi od postavke svojstva RecordsetType.

Svaka kontrola u obrascu ima svojstvo Locked koje možete da postavite da biste naveli da li se kontrola i osnovni podaci mogu uređivati pored kontrole uređivanja koju obezbeđuje svojstvo RecordsetType. Podatke nećete moći da uređujete ako je svojstvo Locked postavljeno na vrednost „Da“.

Primer

U sledećem primeru zapisi se mogu ažurirati samo ukoliko je ID korisnika ADMIN. Ovaj uzorak koda postavlja svojstvo RecordsetType na vrednost „Snimak“ ako vrednost javne promenljive gstrUserID nije ADMIN.

Sub Form_Open(Cancel As Integer)
Const conSnapshot = 2
If gstrUserID <> "ADMIN" Then
Forms!Employees.RecordsetType = conSnapshot
End If
End Sub

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×