Svojstvo „Recordset“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „ListBox“

Objekat tipa „Report“

Vraća ili postavlja ADO Recordset ili DAO Recordset objekat koji predstavlja izvor zapisa za navedeni obrazac, izveštaj, kontrolu okvira sa listom opcija ili kontrolu kombinovanog okvira. Za čitanje i pisanje.

izraz.Recordset

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Svojstvo Recordset vraća objekat skupa zapisa koji obezbeđuje podatke koji su pregledani u obrascu, izveštaju, kontroli okvira sa listom opcija ili kontroli kombinovanog okvira. Pozivanje na svojstvo Recordset ekvivalentno je kloniranju objekta tipa Recordset pomoću istog upita ako se obrazac zasniva, na primer, na upitu. Međutim, za razliku od korišćenja svojstva RecordsetClone, menjanjem trenutnog zapisa u skupu zapisa nastalom kao rezultat svojstva Recordset takođe se postavlja trenutni zapis u obrascu.

Ovo svojstvo je dostupno samo pomoću programa Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Ponašanje svojstva Recordset za čitanje i pisanje određeno je tipom skupa zapisa (ADO ili DAO) i tipom podataka (Access ili SQL) koji se nalazi u skupu zapisa koje identifikuje svojstvo.

Grupa zapisa tip

Zasnovano na SQL podacima

Zasnovano na Access podacima

ADO

Za čitanje i pisanje

Za čitanje i pisanje

DAO

Nedostupno

Za čitanje i pisanje

Sledeći primer otvara obrazac, skup zapisa, a zatim povezuje obrazac sa skupom zapisa postavljanjem svojstva Recordset za obrazac u novokreiranom objektu tipa Recordset.

Global rstSuppliers As ADODB.RecordsetSub MakeRW()DoCmd.OpenForm "Suppliers"Set rstSuppliers = New ADODB.RecordsetrstSuppliers.CursorLocation = adUseClientrstSuppliers.Open "Select * From Suppliers", _CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimisticSet Forms("Suppliers").Recordset = rstSuppliersEnd Sub

Koristite svojstvo Recordset:

  • Za povezivanje više obrazaca sa uobičajenim skupom podataka. To omogućava sinhronizovanje više obrazaca. Na primer:

    Set Me.Recordset = Forms!Form1.Recordset

  • Za korišćenje metoda sa objektom tipa Recordset koji nisu direktno podržani u obrascima. Na primer, svojstvo Recordset možete da koristite sa metodima ADO Find ili DAO Find u prilagođenom dijalogu za pronalaženje zapisa.

  • Za prelamanje transakcije (koja se može poništiti) oko skupa uređivanja koja utiču na više obrazaca.

Menjanje svojstva Recordset za obrazac može promeniti i svojstva RecordSource, RecordsetType i RecordLocks. Neka svojstva povezana sa podacima mogu se zameniti, na primer, svojstva Filter, FilterOn, OrderBy i OrderByOn.

Pozivanje metoda Requery za skup zapisa obrasca (na primer, Forms(0).Recordset.Requery) može prouzrokovati da obrazac postane nepovezan. Postavite svojstvo RecordSource za obrazac (Forms(0).RecordSource = Forms(0).RecordSource) da biste osvežili podatke u obrascu povezanom sa skupom zapisa.

Doći će do greške ako koristite komandu „Filtriraj po obrascu“ kada je obrazac povezan sa skupom zapisa.

Primer

Sledeći primer koristi svojstvo Recordset za kreiranje nove kopije objekta tipa Recordset iz trenutnog obrasca, a zatim štampa imena polja u prozoru za uklanjanje grešaka.

Sub Print_Field_Names()
Dim rst As DAO.Recordset, intI As Integer
Dim fld As Field
Set rst = Me.Recordset
For Each fld in rst.Fields
' Print field names.
Debug.Print fld.Name
Next
End Sub

Sledeći primer koristi svojstvo Recordset i objekat tipa Recordset za sinhronizovanje skupa zapisa sa trenutnim zapisom obrasca. Metod FindFirst se koristi za pronalaženje zapisa za tu kompaniju, što će prouzrokovati da se u obrascu prikaže pronađeni zapis kada se izabere ime kompanije u kombinovanom okviru.

Sub SupplierID_AfterUpdate()
Dim rst As DAO.Recordset
Dim strSearchName As String
Set rst = Me.Recordset
strSearchName = CStr(Me!SupplierID)
rst.FindFirst "SupplierID = " & strSearchName
If rst.NoMatch Then
MsgBox "Record not found"
End If
rst.Close
End Sub

Sledeći kôd pomaže da se odredi tip skupa zapisa koje vraća svojstvo Recordset pod različitim uslovima.

Sub CheckRSType()
Dim rs as Object
Set rs=Forms(0).Recordset
If TypeOf rs Is DAO.Recordset Then
MsgBox "DAO Recordset"
ElseIf TypeOf rs is ADODB.Recordset Then
MsgBox "ADO Recordset"
End If
End Sub

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×