Svojstvo „RecordSource“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Report“

Svojstvo RecordSource možete da koristite da biste naveli izvor podataka za obrazac ili izveštaj. Niska za čitanje i pisanje.

izraz.RecordSource

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Postavka svojstva RecordSource može biti ime tabele, ime upita ili SQL izraz. Na primer, u mogućnosti ste da koristite sledeće postavke.

Probna postavka

Opis

Zaposleni

Ime tabele koja navodi tabelu „Zaposleni“ kao izvor podataka.

SELECT Orders!OrderDate FROM Orders;

SQL izraz koji navodi polje „OrderDate“ u tabeli „Orders“ kao izvor podataka. U mogućnosti ste da vežete kontrolu u obrascu ili izveštaj za polje „OrderDate“ u tabeli „Orders“ ako postavite svojstvo ControlSource za kontrolu na vrednost „OrderDate“.


Napomena : Možete da postavite svojstvo izvor zapisa pomoću list svojstvaobrasca ili izveštaja, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

U VBA kodu, koristite izraz niske da biste postavili ovo svojstvo.

Napomena : Menjanje izvora zapisa otvorenog obrasca ili izveštaja izazvaće automatsko ponovno pokretanje upita osnovnih podataka. Svojstvo RecordSource za obrazac će biti ažurirano ako je svojstvo Recordset za obrazac postavljeno u toku rada.

Menjanjem svojstva RecordSource možete da promenite izvor podataka nakon što kreirate obrazac ili izveštaj. Svojstvo RecordSource je korisno i ako želite da kreirate obrazac ili izveštaj koji se ponovo može koristiti. Na primer, u mogućnosti ste da kreirate obrazac u kojem se nalazi standardni dizajn, zatim da iskopirate obrazac i promenite svojstvo RecordSource da biste prikazali podatke iz druge tabele, upita ili SQL izraza.

Ograničavanje broja zapisa koji se nalaze u izvoru zapisa obrasca može poboljšati performanse, posebno kada aplikacija radi na mreži. Na primer, svojstvo RecordSource za obrazac možete da postavite u SQL izraz koji vraća pojedinačni zapis i menja izvor zapisa obrasca u zavisnosti od kriterijuma koje je izabrao korisnik.

Primer

Sledeći primer postavlja svojstvo RecordSource za obrazac u tabelu „Kupci“:

Forms!frmCustomers.RecordSource = "Customers"

Sledeći primer menja izvor zapisa obrasca u pojedinačni zapis u tabeli „Kupci“, u zavisnosti od izabranog imena kompanije u kontroli kombinovanog okvira cmboImeKompanije. Kombinovani okvir se popunjava SQL izrazom koji vraća ID kupca (u povezanoj koloni) i ime kompanije. Polje „KupacID“ ima tip podataka „Tekst“.

Sub cmboCompanyName_AfterUpdate()
Dim strNewRecord As String
strNewRecord = "SELECT * FROM Customers " _
& " WHERE CustomerID = '" _
& Me!cmboCompanyName.Value & "'"
Me.RecordSource = strNewRecord
End Sub

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×