Svojstvo „RecordLocks“ („Broj zaključavanja zapisa“)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Report“

Svojstvo RecordLocks možete da koristite da biste odredili kako se zapisi zaključavaju i šta će se dogoditi kada dva korisnika pokušaju da istovremeno urede isti zapis. Za čitanje i pisanje.

izraz.RecordLocks

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Pri uređivanju zapisa, Microsoft Office Access 2007 može automatski da zaključa zapis da bi sprečio da ga drugi korisnici menjaju pre nego što završite.

  • Oblici. Navodi kako zapise u osnovnoj tabeli ili upitu su zaključano prilikom ažuriranja podataka u bazi podataka za više korisnika.

  • Izveštaji. Navode kako se zapisi u osnovnoj tabeli ili upitu zaključavaju dok se izveštaj pregleda ili štampa.

  • Upiti. Navode da li se zapisi u upitu (obično u upit radnje u bazi podataka za više korisnika) zaključavaju dok je upit pokrenut.

Napomena : Svojstvo " RecordLocks " se odnosi samo na obrasce, izveštaje ili upite u programu Microsoft Access baze podataka (.mdb ili .accdb).

Svojstvo RecordLocks koristi sledeće postavke.

Postavka

Visual Basic

Opis

Bez zaključavanja

0

(Podrazumevano) Više korisnika je u mogućnosti da u obrascima istovremeno uređuje isti zapis. To se naziva „optimističko“ zaključavanje. Access će prikazati poruku korisniku koji drugi po redu pokuša da sačuva zapis ako dva korisnika pokušaju da sačuvaju promene u istom zapisu. Taj korisnik zatim može da odbaci zapis, iskopira zapis u ostavu ili zameni promene koje je izvršio drugi korisnik. Ova postavka se obično koristi u obrascima samo za čitanje ili u bazama podataka za jednog korisnika. Koristi se i u bazama podataka za više korisnika da bi se dozvolilo da više korisnika ima mogućnost da istovremeno menja isti zapis.

U izveštajima, zapisi se ne zaključavaju dok se izveštaj pregleda ili štampa.

U upitima, zapisi se ne zaključavaju dok je upit pokrenut.

Svi zapisi

1

Svi zapisi u osnovnoj tabeli ili upitu se zaključavaju dok je obrazac otvoren u prikaz „Obrazac“ ili prikaz lista sa podacima dok se izveštaj pregleda ili štampa ili dok je upit pokrenut. Niko ne može da uređuje, dodaje ili briše zapise dok je obrazac zatvoren, izveštaj ne završi štampanje ili dok je upit pokrenut iako korisnici mogu da čitaju zapise.

Uređeni zapis

2

(Samo obrasci i upiti) Stranica sa zapisima se zaključava čim neki korisnik započne uređivanje polja u zapisu i ostaje zaključana dok se korisnik Premesti na drugi zapis. Stoga, zapisa može da uređuje samo jednog korisnika istovremeno. Ovo se zove "pesimističko" zaključavanje.


Napomena : Ovo svojstvo možete da podesite pomoću obrasca list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Napomena : Menjanje svojstva RecordLocks otvorenog obrasca ili izveštaja izazvaće automatsko ponovno kreiranje grupe zapisa.

Postavku „Bez zaključavanja“ možete da koristite za obrasce ako samo jedna osoba koristi osnovne tabele ili upite, odnosno pravi sve promene podataka.

U bazi podataka za više korisnika, u mogućnosti ste da koristite postavku „Bez zaključavanja“ ako želite da koristite „optimističko“ zaključavanje i upozorite korisnike koji pokušavaju da urede isti zapis u obrascu. Postavku „Uređeni zapis“ možete da koristite ako želite da sprečite da više korisnika istovremeno uređuju podatke.

Možete da koristite postavku sve zapise kada treba da biste se uverili da nisu unete promene u podacima kada počnete da pregledate ili štampanje izveštaja ili pokrenete upit za dodavanje, brisanje, kreiranje tabele ili ažuriranje upita.

U prikazu obrasca ili prikazu lista sa podacima svi zaključani zapisi imaju zaključani indikator u biraču zapisa.

savet

Da biste promenili podrazumevanu postavku svojstva RecordLocks za obrasce, kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim kliknite na dugme Opcije programa Access. U dijalogu Access opcije izaberite stavku Više opcija, a zatim izaberite željenu opciju u okviru podrazumevano zaključavanje zapisa.

Podaci u obrascu, izveštaju ili upita iz baze podataka Open Database Connectivity (ODBC) je tretira kao da su izabrani postavku bez zaključavanja, bez obzira na postavku svojstva RecordLocks .

Primer

Sledeći primer postavlja svojstvo RecordLocks obrasca „Zaposleni“ na vrednost „Uređeni zapis“ (stranica sa zapisima se zaključava čim neki korisnik započne uređivanje polja u zapisu i ostaće zaključana dok se korisnik ne premesti u drugi zapis).

Forms("Employees").RecordLocks = 2

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×