Svojstvo „Picture“ („Slika“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „CommandButton“

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Image“

Objekat tipa „Page“

Objekat tipa „Report“

Objekat tipa „ToggleButton“

Svojstvo Picture možete da koristite da biste naveli rasterska slika ili drugi tip slike koja će se prikazati na komandno dugme, kontrola slike, preklopno dugme, stranici na kontrolna kartica ili kao slika pozadine u obrazac ili izveštaj. Niska za čitanje i pisanje.

izraz.Picture

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

SvojstvocturePisadrži (rasterska slika) ili putanju i ime rastersku sliku ili neki drugi tip grafike za prikazivanje.

Ovo svojstvo možete da postavite pomoću:

  • list svojstva. Kliknite na dugme Izradi desno od polja za svojstvo (za komandnu i preklopnu dugmad). Postavka svojstva je „(slika)“ kada izaberete jednu od datoteka rasterske slike sa liste Dostupne slike.

  • makro.

  • Visual Basic for Applications (VBA) kôd. Možete da koristite izraz niske koja uključuje putanju i ime grafike, kao u sledećem primeru:

    btnShowLogo.Picture = "C:\Windows\Winlogo.bmp"

  • Na kartici Dizajn, u grupi Kontrole i polja kliknite na komandu Slika u prikazu dizajna (za kontrole slike ili slike u pozadini u obrascima i izveštajima) da biste odabrali rastersku sliku ili drugi tip slike.

Podrazumevana postavka je (nijedno). Postavka svojstva je „(slika)“ ili putanja i ime datoteke grafike nakon što se grafika učita u objekat. Slika će biti izbrisana iz objekta i postavka svojstva ponovo je „(nijedno)“ ako izbrišete obeležje „(slika)“ ili putanju i ime datoteke grafike iz postavke svojstva.

Grafika će biti uskladištena sa objektom ako je svojstvo Tip slike postavljeno je na vrednost „Ugrađena“.

U mogućnosti ste da kreirate prilagođene rasterske slike pomoću aplikacije Microsoft Paintbrush ili druge aplikacije koja kreira datoteke rasterske slike. Datoteka rasterske slike mora imati oznaku tipa datoteke .bmp, .ico ili .dib. Možete da koristite i grafičke datoteke u formatima .wmf ili .emf, odnosno druge tipove grafičkih datoteka za koje imate grafički filter. Obrasci, izveštaji i kontrole slike podržavaju sve grafike. Komandna i preklopna dugmad podržavaju samo rasterske slike.

Dugmad mogu da prikažu natpis ili sliku. Ako dugmetu dodelite i natpis i sliku, slika će biti vidljiva a naslov neće. Naslov će se ponovo pojaviti ako se slika izbriše. Microsoft Office Access 2007 prikazuje sliku centriranu na dugmetu i isečenu ukoliko je slika veća od dugmeta.

savet

Da biste kreirali komandno dugme ili preklopno dugme sa naslovom i slike, možete da uključite željeni natpis kao deo rasterske slike i dodelite rastersku sliku svojstvo kontrole.

Primer

Sledeći primer postavlja sliku u pozadini „Logo.gif“ za izveštaj „Purchase Order“.

Reports("Purchase Order").Picture = _
"C:\Picture Files\Logo.gif"

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×