Svojstvo „OrderBy“ („Ređaj po“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Report“

Svojstvo OrderBy možete da koristite da biste naveli način na koji želite da sortirate zapise u obrazac, upit, izveštaj ili tabela. Niska za čitanje i pisanje.

izraz.OrderBy

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Svojstvo OrderBy je izraz niske koja predstavlja imena polja u kojima želite da sortirate zapise. Razdvojite imena zarezom (,) kada koristite više imena polja. Koristite svojstvo OrderBy da biste sačuvali vrednost redosleda i primenili je kasnije. Vrednosti OrderBy čuvaju se sa objektima u kojima su kreirane. One se automatski učitavaju kada se objekat otvori, ali se ne primenjuju automatski.

Kada postavite svojstvo " OrderBy " tako što ćete uneti imena polja, zapise sortirane u rastućem redosledu. Slično tome, Visual Basic for Applications (VBA) kôd podrazumevano sortira ova polja po rastućem redosledu.

Upišite vrednost DESC na kraj izraza niske ako želite da sortirate zapise po opadajućem redosledu. Na primer, postavite svojstvo OrderBy na vrednost „ContactName DESC“ da biste sortirali zapise o kupcima po opadajućem redosledu na osnovu imena kontakta.

Svojstvo OrderBy možete da postavite pomoću list svojstva za objekat, makro ili VBA koda.

Za izveštaje, svojstvo OrderByOn mora da se postavi na vrednost „Da“ da biste primenili redosled sortiranja naveden u svojstvu OrderBy za objekat. Za obrasce, izaberite polje na osnovu koga želite da sortirate zapise, a zatim na kartici Početak, u grupi Sortiranje i filtriranje izaberite željeni redosled sortiranja. Možete takođe da koristite svojstvo OrderByOn za obrasce ili izveštaje pomoću VBA koda.

Postavljanje svojstva OrderBy za otvoreni izveštaj pokrenuće procedure događaja Close i Open za izveštaj.

Napomena : Objekat pri kreiranju nasleđuje svojstva RecordSource, Filter, OrderBy i OrderByOn tabele ili upita iz koje je kreiran. Kod obrazaca i izveštaja, nasleđeni filteri se neće automatski primenjivati pri otvaranju objekta.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×