Svojstvo „OptionValue“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „CheckBox“

Objekat tipa „OptionButton“

Objekat tipa „ToggleButton“

Svaka kontrola u grupa opcija ima numeričku vrednost koju možete postaviti pomoću svojstva OptionValue. Dugački ceo broj za čitanje i pisanje.

izraz.OptionValue

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Kada je kontrola izabrana, broj je dodeljen grupi opcija. Ako je grupa opcija povezana sa poljem, vrednost izabrane kontrole svojstvo " OptionValue " je uskladištena u polju.

Na primer, grupa opcija Region je povezana sa poljem „Region“ u tabela. Dugme Evropa ima svojstvo OptionValue postavljeno na vrednost 1, dugme Azija ima postavku na vrednost 2, a dugme Afrika ima postavku na vrednost 3. Vrednost grupe opcija Region biće ista kao i postavka svojstva OptionValue za izabranu kontrolu kada je izabrano jedno od ovih dugmadi. U tom slučaju, vrednost polja u tabeli takođe je vrednost 2 zato što je grupa opcija Region povezana sa poljem „Region“.

Napomena : Svojstvo OptionValue primenjuje se samo na kontrole polje za potvrdu, dugme opcijei preklopno dugme u grupi opcija.

Možete da postavite svojstvo OptionValue tako što ćete koristiti na kontrolu list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Prva kontrola koju postavite u grupi opcija ima vrednost 1, druga kontrola ima vrednost 2 i tako dalje, ukoliko sami ne promenite svojstvo OptionValue.

Svojstvo OptionValue dostupno je samo kada se kontrola nalazi unutar kontrole grupe opcija. Kontrola nema svojstvo OptionValue kada se polje za potvrdu, preklopno dugme ili dugme opcije ne nalaze u grupi opcija. Umesto toga, svaka kontrola ima svojstvo ControlSource, a vrednost svake kontrole biće True ako je izabrana ili False ako nije izabrana.

Primer

Sledeći primer postavlja svojstvo OptionValue za tri dugmeta opcije u grupi opcija „Isporuka grupe metoda“ kada se otvori obrazac. Poruka prikazuje dodeljeni ID broj isporučioca kada je dugme opcije izabrano u grupi opcija.

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
Me.Controls("ABC Couriers").OptionValue = 15876
Me.Controls("Speedy Delivery").OptionValue = 742
Me.Controls("Lightning Express").OptionValue = 1256
End Sub
Private Sub Ship_Method_Group_Click()
MsgBox "The ID for the selected shipper is " & _
Me.Controls("Ship Method Group").Value
End Sub

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×