Svojstvo „OnOpen“ („Pri otvaranju“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Report“

Postavlja ili vraća vrednost polja Pri otvaranju u prozoru Svojstva za obrazac ili izveštaj. Niska za čitanje i pisanje.

izraz.OnOpen

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Ovo svojstvo pomaže pri programskom menjanju radnje koju Microsoft Office Access 2007 preduzima prilikom aktiviranja događaja. Na primer, možda ćete želeti da promenite parametre izraza između dva poziva događaja ili da se prebacite iz procedure događaja u izraz ili makro, u zavisnosti od okolnosti pod kojima je događaj aktiviran.

Događaj Open desiće se kada je obrazac otvoren, ali pre prikazivanja prvog zapisa. Za izveštaje, događaj će se desiti pre nego što se izveštaj pregleda ili odštampa.

Vrednost OnOpen biće jedna od sledećih, u zavisnosti od izbora u prozoru Odabiranje izrade (pristupate mu kada u listu sa svojstvima za obrazac ili izveštaj, pored polja Pri otvaranju kliknite na dugme Izradi):

  • Ako je odabrana alatka „Izrada izraza“, vrednost će biti „=izraz“, gde izraz predstavlja neki izraz iz prozora „Izrada izraza“.

  • Ako je odabrana alatka „Izrada makroa“, vrednost je ime makroa.

  • Ako je odabrana alatka „Izrada koda“, vrednost će biti „[Event Procedure]“.

Vrednost svojstva je prazna niska ako je polje Pri otvaranju prazno.

Primer

Sledeći primer štampa vrednost svojstva OnOpen i neposrednom prozoru za izveštaj „Izlazna porudžbina“.

Debug.Print Reports("Purchase Order").OnOpen

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne engleskom jeziku govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinsko prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×