Svojstvo „OnNotInList“ („Kada nije prisutno u listi“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „ComboBox“

Postavlja ili vraća vrednost polja Kada nije prisutno u listi u prozoru Svojstva u kombinovanom okviru. Niska za čitanje i pisanje.

izraz.OnNotInList

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Ovo svojstvo pomaže pri programskom menjanju radnje koju Microsoft Office Access 2007 preduzima prilikom aktiviranja događaja. Na primer, možda ćete želeti da promenite parametre izraza između dva poziva događaja ili da se prebacite iz procedure događaja u izraz ili makro, u zavisnosti od okolnosti pod kojima je događaj aktiviran.

Događaj NotInList desiće se kada korisnik unese vrednost u deo okvira sa tekstom kombinovanog okvira koji se ne nalazi na listi kombinovanih okvira.

Vrednost OnNotInList biće jedna od sledećih, u zavisnosti od izbora u prozoru Odabiranje izrade (pristupate mu kada u listu sa svojstvima za kombinovani okvir, pored polja Kada nije prisutno u listi kliknete na dugme Izradi):

  • Ako je odabrana alatka „Izrada izraza“, vrednost će biti „=izraz“, gde izraz predstavlja neki izraz iz prozora „Izrada izraza“.

  • Ako je odabrana alatka „Izrada makroa“, vrednost je ime makroa.

  • Ako je odabrana alatka „Izrada koda“, vrednost će biti „[Event Procedure]“.

Vrednost svojstva je prazna niska ako je polje Kada nije prisutno u listi prazno.

Primer

Sledeći primer štampa vrednost svojstva OnNotInList u neposrednom prozoru okvira za kombinovani okvir „Stanje“ u obrascu „Unos porudžbine“.

Debug.Print Forms("Order Entry"). _
Controls("State").OnNotInList

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×