Svojstvo „Name“ („Ime“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „AccessObject“

Objekat tipa „CodeProject“

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „ObjectFrame“

Objekat tipa „Reference“

Objekat tipa „SubForm“

Objekat tipa „AccessObjectProperty“

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „Image“

Objekat tipa „OptionButton“

Objekat tipa „Report“

Kolekciju „TabControl“

Objekat tipa „AdditionalData“

Objekat tipa „CommandButton“

Objekat tipa „Label“

Objekat tipa „OptionGroup“

Objekat tipa „Section“

Objekat tipa „TextBox“

Objekat tipa „Application“

Objekat tipa „CurrentProject“

Objekat tipa „Line“

Objekat tipa „Page“

Objekat tipa „SmartTag“

Objekat tipa „ToggleButton“

Objekat tipa „BoundObjectFrame“

Objekat tipa „CustomControl“

Objekat tipa „ListBox“

Objekat tipa „PageBreak“

Objekat tipa „SmartTagAction“

Objekat tipa „CheckBox“

Objekat tipa „DataAccessPage“

Objekat tipa „Module“

Objekat tipa „Rectangle“

Objekat tipa „SmartTagProperty“

Ime svojstvo možete da koristite da biste naveli ili odredili izraz niske koji identifikuje ime objekta. Čitanje/pisanje niska za sledeće objekte: AdditionalData, BoundObjectFrame, polje za potvrdu, kombinovani okvir, komandno, CustomControl, obrazac, slika, oznake, linije, ListBOks, modula, ObjectFrame, opciono dugme, OptionGroup, stranice, Stranicaprelom, Pravougaonik, izveštaja, odeljak, SmartTagProperty, podobrazac, "TabControl", okvir za tekst, i preklapanje. Samo za čitanje niska za sledeće objekte: AccessObjectAccessObjectProperty, aplikacije, CodeProject, CurrentProject, DataAccessPage, Reference, pametnih oznakai SmartTagAction.

izraz.Name

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od gorenavedenih objekata.

Primedbe

Važeće ime mora biti usklađen standardne Konvencije imenovanja Microsoft Office Access 2007. Microsoft Access objekte, ime može biti najviše 64 znaka. Za kontrole, ime može da sadrži do 255 znakova.

Za nove objekte, postavite svojstvo Name tako što ćete na priručnoj traci kliknuti na dugme Sačuvaj i uneti važeće ime. Kliknite desnim tasterom miša na ime, a zatim izaberite stavku Preimenuj da biste promenili ime postojećeg objekta u oknu za navigaciju. Na priručnoj traci kliknite na dugme Sačuvaj kao da biste promenili ime postojećeg objekta kada je objekat otvoren.

Za odeljka ili kontrole, možete da postavite ovo svojstvo pomoću list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd. Možete da koristite svojstvo imena u izrazima za objekte.

Podrazumevano ime za nove objekte je ime objekta plus jedinstveni ceo broj. Na primer, prvi novi obrazac je „Obrazac1“, drugi novi obrazac je „Obrazac2“ i tako dalje. Obrazac ne može imati isto ime kao drugi sistemski objekat, kao što je objekat tipa Screen.

Podrazumevano ime za nepovezana kontrola je tip kontrole plus jedinstveni ceo broj. Na primer, postavka svojstva Name je „Tekst1“ ako je okvir za tekst prva kontrola koju dodajete obrascu.

Podrazumevano ime za povezana kontrola je ime polja u osnovnom izvoru podataka. Postavka svojstva FieldName za polje kopira se u polje za svojstvo kontrole Name ako prevlačenjem polja sa liste polja kreirate kontrolu.

Svojstvo „Form“ ili „Report“ ne možete da koristite da biste imenovali kontrolu ili odeljak.

Kontrole na istom obrascu, izveštaju ili stranici za pristup podacima ne mogu imati isto ime, ali kontrole na različitim obrascima, izveštajima i stranicama za pristup podacima mogu imati isto ime. Kontrola i odeljak na istom obrascu ne mogu deliti isto ime.

Primer

Sledeći primer vraća svojstvo Name za prvi obrazac u kolekciji Forms.

Dim strFormName As String

strFormName = Forms(0).Name

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×