Svojstvo „MultiSelect“ („Višestruki izbor“)

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „ListBox“

Svojstvo MultiSelect možete da koristite da biste naveli da li je korisnik u mogućnosti da napravi više izbora u okvir sa listom opcija u obrazac i na koji način može napraviti više izbora. Bajt za čitanje i pisanje.

izraz.MultiSelect

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Svojstvo MultiSelect koristi sledeće postavke.

Postavka

Visual Basic

Opis

Nijedan

0

(Podrazumevano) Nije dozvoljeno više izbora.

Jednostavno

1

Izabraćete više stavki ili ćete opozvati izbor više stavki ako kliknete na njih mišem ili pritisnete razmaknicu.

Prošireno

2

Izabraćete više stavki ako držite taster SHIFT i kliknete mišem na stavke ili ako držite taster SHIFT i pritisnete taster sa strelicom da biste proširili izbor sa prethodno izabrane stavke na trenutnu stavku. Stavke možete da izaberete i ako ih prevlačite mišem. Držanje tastera CTRL i klik na stavku će potvrditi ili opozvati izbor stavke.


Napomena : Svojstvo " MultiSelect " možete da podesite pomoću okvira sa listom list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Ovo svojstvo možete da podesite samo u prikazu dizajna obrasca.

Možete da koristite svojstvo " ListIndex " da biste vratili broj indeksa za izabranu stavku. Kada je svojstvo " MultiSelect " podešen prošireno ili jednostavno, možete da koristite svojstvo izabrano okvir sa listom ili MultiSelect kolekcija da biste odredili izabrane stavke. Pored toga, kada svojstvo " MultiSelect " postavljeno na prošireno ili jednostavno, vrednost kontrola okvira sa listom će uvek biti "null".

Ponovni upit okvira sa listom opcija opozvaće izbore koje je načinio korisnik ako je svojstvo MultiSelect postavljeno na „Prošireno“.

Primer

Možete da koristite sledeće opcije da biste vratili vrednost svojstva MultiSelect za okvir sa listom opcija pod imenom „Država“ u obrascu „Unos porudžbine“:

Dim b As Byte
b = Forms("Order Entry").Controls("Country").MultiSelect

Možete da koristite sledeće opcije da biste postavili svojstvo MultiSelect:

Forms("Order Entry").Controls("Country").MultiSelect = 2 ' Extended.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×