Svojstvo „ListIndex“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „ListBox“

Svojstvo ListIndex možete da koristite da biste odredili koja stavka je izabrana u okvir sa listom opcija ili kombinovani okvir. Long za čitanje i pisanje.

izraz.ListIndex

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Svojstvo ListIndex je ceo broj od 0 do ukupnog broja stavki u okviru sa listom opcija ili kombinovanom okviru minus 1. Microsoft Office Access 2007 postavlja vrednost svojstva ListIndex kada se izabere stavka u okviru sa listom opcija ili delu okvira sa listom opcija kombinovanog okvira. Vrednost svojstva ListIndex prve stavke na listi je 0, vrednost druge stavke je 1 i tako dalje.

Ovo svojstvo je dostupno samo pomoću makro ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd. Možete da pročitate ovo svojstvo samo u prikaz „Obrazac“ i prikaz lista sa podacima. Ovo svojstvo je samo za čitanje i nije dostupna u druge prikaze.

Vrednost svojstva ListIndex je dostupna i ako postavite svojstvo BoundColumn na vrednost 0 za kombinovani okvir ili okvir sa listom opcija. Osnovno polje tabele sa kojim je povezan kombinovani okvir ili okvir sa listom opcija obuhvataće istu vrednost kao i postavka svojstva ListIndex ako je svojstvo BoundColumn postavljeno na vrednost 0.

Okviri sa listom opcija takođe imati više objekata svojstvo koje omogućava korisniku da biste izabrali više stavki iz kontrole. Kada više izbora su napravljeni u okviru sa listom, možete da odredite koje stavke se biraju pomoću svojstva izabrano kontrole. Svojstvo izabrano je niz vrednosti od 0 do ListCount svojstva vrednost minus 1. Za svaku stavku u okviru liste Izabrani svojstvo će biti ima vrednost True ako se izabere stavka i False ako već nije izabrana.

Kolekcija ItemsSelected obezbeđuje i način pristupa podacima u izabranim redovima okvira sa listom opcija ili kombinovanog okvira.

Primer

Možete da koristite sledeće opcije da biste vratili vrednost svojstva ListIndex:

Dim l As Long
l = Forms(formname).Controls(controlname).ListIndex

Možete da koristite sledeće opcije da biste postavili vrednost svojstva ListIndex:

Forms(formname).Controls(controlname).SetFocus
Forms(formname).Controls(controlname).ListIndex = index

Ovde formname i controlname predstavljaju imena obrasca, odnosno kontrole okvira sa listom opcija ili kombinovanog okvira, izražene kao vrednosti Niska, a index predstavlja vrednost indeksa stavke.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×