Svojstvo „InputParameters“ („Ulazni parametri“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Report“

Svojstvo InputParameters možete da koristite da biste naveli ili odredili ulazne parametre koji se prosleđuju do SQL odredbe u svojstvu RecordSource za obrazac ili izveštaj ili do uskladištena procedura kada se koristi kao izvor zapisa u Microsoft Access projekat (.adp). Niska za čitanje i pisanje.

izraz.InputParameters

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Ovo svojstvo možete da podesite pomoću list svojstva ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Kada se koristi sa svojstvom RecordSource:

Primer niske svojstva InputParameter koja se koristi sa SQL izrazom u svojstvu RecordSource koristi sledeću sintaksu.

state char=[Forms]![formname]![StateList], salesyear smallint=[Forms]![formname]![Unesite godinu]

Kao rezultat toga, stanje parametra će biti postavljeno na trenutnu vrednost kontrole „StateList“ i korisnik će biti upitan za parametar godišnje prodaje. Parametrima će biti dodeljene podrazumevane vrednosti ako postoje neki drugi parametri koji se ne nalaze na ovoj listi.

Trebalo bi da se upit izvrši sa jednim obeležjem ? za svaki parametar koji nije podrazumevan na listi InputParameter.

Komanda za osvežavanje ili ponavljanje upita u Microsoft Office Access 2007 bi trebalo da započne upita. Korisnicima možete da uradite u kôd pozivanjem standardne Recordset.Requerymetoda. Ako vrednost parametra povezana kontroli u obrascu, trenutnu vrednost kontrole se koristi u vreme ponovnog upita. Upit neće biti automatski ponovno izvršena kada se promeni vrednost kontrole.

Kada se koristi sa uskladištenom procedurom:

Primer niske svojstva InputParameter koji se koristi sa uskladištenom procedurom bio bi:

@state char=[Forms]![formname]![StateList], @salesyear smallint=[Forms]![formname]![Unesite godinu]

Kao rezultat toga, parametar @state će biti postavljen na trenutnu vrednost kontrole „StateList“ i korisnik će biti upitan za parametar @salesyear. Parametrima će biti dodeljene podrazumevane vrednosti ako postoje neki drugi parametri uskladištene procedure koji se ne nalaze na ovoj listi.

Uskladištena procedura bi trebalo da se izvrši pomoću niske komande koja obuhvata {call } sintaksu sa jednim obeležjem ? za svaki parametar koji nije podrazumevan na listi InputParameter.

Komanda za osvežavanje ili ponavljanje upita u programu Access trebalo bi da započne uskladištene procedure. Korisnicima možete da uradite u kôd pozivanjem standardne Recordset.Requerymetoda. Ako vrednost parametra povezana kontroli u obrascu, trenutnu vrednost kontrole se koristi u vreme ponovnog upita. Uskladištena procedura neće biti automatski ponovno izvršena kada se promeni vrednost kontrole.

Ovaj dijalog izrade se poziva kada se prvo izabere uskladištena procedura kao izvor zapisa obrasca ako uskladištena procedura ima parametre. Isti dijalog se koristi kao izrada za menjanje niske nakon početnog kreiranja niske InputParameters. U tom slučaju, nije važno na koji način lista parametara proizilazi iz onoga što niska već obuhvata.

Vrednosti parametra se mogu postaviti u kodu pomoću ActiveX Data Object's (ADO) objekata tipa Command i Parameter. Obrazac se može povezati postavljanjem svojstva obrasca Recordset ako rezultat vrati skup rezultata. ADO kodiranje je jedini način za upravljanje uskladištenim procedurama koje ne daju rezultat postavljen kao upiti radnje, one koje vraćaju izlazne parametre ili više skupova podataka.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×