Svojstvo „Format“ („Oblikovanje“) - tip podataka „Da/ne“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Svojstvo Format možete da postavite na unapred definisane vrednosti „Da/ne“, Tačno/netačno ili „Uključeno/isključeno“, odnosno na prilagođeni oblik za tip podataka „Da/ne“.

Postavka

Pristup koristi polje za potvrdukontrola kao podrazumevanu kontrolu za da/ne podatke otkucajte. Unapred definisani i Prilagođeni formati zanemaruju se kada se koristi kontrola polja za potvrdu. Stoga, ovim formatima primenjuju se samo na podatke koji se prikazuje u kontroli okvir za tekst .

Unapred definisana oblikovanja

„Da“, Tačno i „Uključeno“ su ekvivalenti, kao što su i „Ne“, Netačno i „Isključeno“. Prikazaće se unapred definisani oblik ili ekvivalentna vrednost ako navedete jedno unapred definisano oblikovanje, a zatim unesete ekvivalentnu vrednost. Na primer, vrednost će automatski biti konvertovana u „Da“ ako unesete vrednost Tačno ili „Uključeno“ u okvir za tekst sa svojstvom Format postavljenim na „Da/ne“.

Prilagođena oblikovanja

Tip podataka Da/ne“ može koristiti prilagođena oblikovanja u kojima se nalaze najviše tri odeljka.

Odeljak

Opis

Prvi

Ovaj odeljak ne utiče na tip podataka „Da/ne“. Međutim, potrebni su tačka i zarez (;) kao čuvar mesta.

Sekunda

Tekst koji se prikazuje na mestu vrednosti „Da“, Tačno ili „Uključeno“.

Treći

Tekst koji se prikazuje na mestu vrednosti „Ne“, Netačno ili „Isključeno“.


Primer

Sledeći primer pokazuje prilagođeni format „Da/ne“ za kontrolu okvira za tekst. Kontrola prikazuje reč „Uvek“ plavom bojom za „Da“, Tačno ili „Uključeno“ i reč „Nikad“ crvenom bojom za „Ne“, Netačno ili „Isključeno“.

;"Always"[Blue];"Never"[Red]

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×