Svojstvo „Format“ („Oblikovanje“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „TextBox“

Svojstvo Format možete da koristite da biste prilagodili način na koji se prikazuju i štampaju brojevi, datumi, vreme i tekst. Niska za čitanje i pisanje.

izraz.Format

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Pomoću simbola za oblikovanje možete da koristite jedan od unapred definisanih formata ili da kreirate prilagođeni format.

Svojstvo " Format " koristi različite postavke za različitih tipova podataka.

Za kontrolu, možete da postavite ovo svojstvo u na kontrolu list svojstva. Za polje, možete da postavite ovo svojstvo u prikazu dizajna tabele (u odeljku svojstva polja) ili u prikazu dizajna prozor upita (u listu sa svojstvima svojstva polja). Takođe možete da koristite makro ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Napomena : U Visual Basic kôd upišite izraz niske koja odgovara jednom od unapred definisanih formata ili unesite prilagođeni format.

Svojstvo Format utiče samo na način na koji se podaci prikazuju. Ne utiče na način na koji se podaci skladište.

Microsoft Office Access 2007 obezbeđuje unapred definisane oblike za tipove podataka „Datum/vreme“, „Broj i valuta“, „Tekst i memo“ i „Da/ne“. Unapred definisani oblici zavise od zemlje/regiona koji ćete navesti kada u Windows kontrolnoj tabli dvaput kliknete na stavku „Regionalne opcije“. Access prikazuje odgovarajuće oblike za izabranu zemlju/region. Na primer, kada na kartici Opšte postavke izaberete stavku engleski (SAD), 1234,56 u formatu „Valuta“ prikazuje se kao $1,234.56, ali kada na kartici Opšte postavke izaberete stavku engleski (britanski) broj će se prikazati kao £1,234.56.

Access koristi oblikovanje za prikazivanje podataka u listovima sa podacima ako postavite svojstvo polja Oblikovanje u prikazu dizajna tabele. Takođe, primenjuje svojstvo polja Oblikovanje na nove kontrole u obrascima i izveštajima.

U mogućnosti ste da koristite sledeće simbole u prilagođenim formatima za sve tipove podataka.

Simbol

Značenje

(razmak)

Prikazuje razmake kao doslovne znakove.

"ABC"

Prikazuje sve između znakova navoda kao doslovne znakove.

!

Nameće levo poravnavanje umesto desnog poravnavanja.

*

Popunjava raspoloživi prostor sledećim znakom.

\

Prikazuje sledeći znak kao doslovni znak. Možete takođe da prikažete doslovne znakove ako ih postavite između znakova navoda.

[boja]

Prikazuje oblikovane podatke u boji navedenoj između zagrada. Dostupne boje: crna, plava, zelena, cijan, crvena, magenta, žuta, bela.


Nećete moći da kombinujete simbole prilagođenog oblikovanja za tipove podataka „Broj i Valuta“ sa simbolima za oblikovanje „Datum/vreme“, „Da/ne“ ili „Tekst i memo“.

Svojstvo Format imaće prednost kada se podaci prikažu, a maska za unos zanemari kada definišete maska za unos i postavite svojstvo Format za iste podatke. Na primer, maska za unos „Lozinka“ biće zanemarena, a podaci prikazani u skladu sa svojstvom Format ako kreirate masku za unos „Lozinka“ u prikaz dizajna tabele i postavite i svojstvo Format za isto polje u tabelu ili kontrolu u obrascu.

Primer

Sledeća tri primera postavljaju svojstvo Format pomoću unapred definisanog formata:

Me!Date.Format = "Medium Date"

Me!Time.Format = "Long Time"

Me!Registered.Format = "Yes/No"

Sledeći primer postavlja svojstvo Format pomoću prilagođenog formata. Ovaj format prikazuje datum kao: Jan 1995.

Forms!Employees!HireDate.Format = "mmm yyyy"

Sledeći primer pokazuje VBA funkciju koja oblikuje numeričke podatke pomoću oblika „Valuta“ i oblikuje sve tekstualne podatke velikim slovima. Funkcija se poziva iz događaja OnLostFocus nepovezane kontrole pod imenom „TaxRefund“.

Function FormatValue() As Integer
Dim varEnteredValue As Variant
varEnteredValue = Forms!Survey!TaxRefund.Value
If IsNumeric(varEnteredValue) = True Then
Forms!Survey!TaxRefund.Format = "Currency"
Else
Forms!Survey!TaxRefund.Format = ">"
End If
End Function

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×