Svojstvo „Filter“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Report“

Svojstvo Filter možete da koristite da biste naveli podskup zapisa koji će se prikazati kada se primeni filter na obrazac, izveštaj, upit ili tabela. Niska za čitanje i pisanje.

izraz.Filter

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

Koristite svojstvo ServerFilter ako želite da navedete filter servera u Microsoft Access projekat (.adp) za podatke koji se nalaze na serveru.

Svojstvo Filter je izraz niske koja se sastoji od odredbu WHERE bez ključne reči WHERE. Na primer, sledeća Visual Basic for Applications (VBA) kôd definiše i primenjuje filter da biste prikazali samo klijente iz SAD:

Me.Filter = "CountryRegion = 'USA'"
Me.FilterOn = True

Ovo svojstvo možete da postavite pomoću list svojstva za tabelu ili obrazac, makro ili VBA kôda.

Ovo svojstvo možete da postavite u prikazu obrasca, prikaz izveštaja, prikaz lista sa podacima ili prikazu rasporeda tako što ćete kliknuti Filter ili selekciju u okviru Sortiraj & filtera na kartici " podaci " i izabrati stavku jedan od komandi u podmeniju.

Napomena : Postavljanje svojstva Filter neće imati efekta u ADO svojstvu Filter.

Svojstvo Filter možete da koristite da biste sačuvali filter i kasnije ga primenili. Filteri se čuvaju sa objektima u kojima su kreirani. Oni se automatski učitavaju pri otvaranju objekta, ali neće biti automatski primenjeni.

Objekat pri kreiranju nasleđuje svojstva tabele ili upita RecordSource, Filter, OrderBy i OrderByOn iz kojih je kreiran.

Na kartici Podaci, u grupi Sortiranje i filtriranje možete da kliknete na dugme Preklopnik filtera da biste primenili sačuvani filter u obrazac, upit ili tabelu, odnosno možete da koristite makro ili VBA kôd da biste postavili svojstvo FilterOn na vrednost True. Za izveštaje, filter možete da primenite ako postavite svojstvo FilterOn na vrednost Da u listu sa svojstvima izveštaja.

Dugme Preklopnik filtera prikazuje stanje svojstava Filter i FilterOn. Dugme ostaje onemogućeno dok se ne primeni filter. Dugme Preklopnik filtera prikazaće se kao pritisnuto ako je primenjen postojeći filter.

U postavci svojstva događaja OnOpen obrasca navedite makro koji koristi radnju ApplyFilter ili proceduru događaja koja koristi metod ApplyFilter objekta DoCmd da biste primenili filter automatski kada se obrazac otvori.

Filter možete da uklonite ako kliknete na pritisnuto dugme Preklopnik filtera, kliknete desnim tasterom miša na filtrirano polje i izaberete stavku Obriši filter iz... ili pomoću VBA kôda da biste postavili svojstvo FilterOn na vrednost False.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×