Svojstvo „DefaultValue“ („Podrazumevana vrednost“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „CheckBox“

Objekat tipa „OptionGroup“

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „TextBox“

Objekat tipa „ListBox“

Objekat tipa „ToggleButton“

Objekat tipa „OptionButton“

Definiše vrednost Niska koja se automatski upisuje u polje kada kreirate novi zapis. Na primer, u tabeli „Adrese“ možete da postavite podrazumevanu vrednost za polje „Grad“ na vrednost „Novi Sad“. Korisnici mogu da prihvate vrednost ili upišu ime drugog grada pri dodavanju zapisa u tabelu. Za čitanje i pisanje.

izraz.DefaultValue

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Primedbe

  • Svojstvo " DefaultValue " ne odnosi na polje za potvrdu, dugme opcijeili preklopno dugme kontrole kada su u na grupa opcija. Međutim, primenjuje na grupu opcija.

  • Svojstvo " DefaultValue " se odnosi na svim poljima tabele osim polja sa tipom podatka "Automatsko numerisanje" ili OLE objekat.

Svojstvo DefaultValue određuje tekst ili izraz koji se automatski unosi u kontrolu ili polje pri kreiranju novog zapisa. Na primer, kontrola prikazuje tekući datum i vreme ako svojstvo DefaultValue postavite za kontrolu okvir za tekst na vrednost =Now(). Maksimalna dužina postavke svojstva DefaultValue je 255 znakova.

Za kontrolu, možete da postavite ovo svojstvo u na kontrolu list svojstva. Za polje, možete da postavite ovo svojstvo u prikazu dizajna tabele (u odeljku svojstva polja), u makro ili pomoću programa Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

U VBA kôdu, koristite izraz niske da biste postavili vrednost ovog svojstva. Na primer, sledeći kôd postavlja svojstvo DefaultValue za kontrolu okvira teksta pod imenom „PaymentMethod“ na vrednost „Cash“:

Forms!frmInvoice!PaymentMethod.DefaultValue = """Cash"""

Napomena : Koristite ADO svojstvo DefaultValue ili DAO svojstvo DefaultValue da biste postavili svojstvo za polje pomoću VBA kôda.

Svojstvo DefaultValue se primenjuje samo kada dodate novi zapis. Promena se neće automatski primeniti na postojeće zapise ako promenite svojstvo DefaultValue.

Ako postavite svojstvo " DefaultValue " za kontrolu obrasca koja je povezana sa poljem koje takođe je Podrazumevanavrednost svojstvo postavljeno na definisano u tabeli, na kontrolu zamenjuje postavku na tabelu.

Postavka svojstva DefaultValue polja, kao što je definisano u tabeli, primenjuje se na kontrolu u obrascu iako će postavka svojstva DefaultValue kontrole ostati prazna ako kreirate kontrolu prevlačenjem polja iz lista polja.

Jedna kontrola može obezbediti podrazumevanu vrednost za drugu kontrolu. Na primer, podrazumevana vrednost kontrole biće postavljena na postavku svojstva DefaultValue za kontrolu txtShipTo ako postavite svojstvo DefaultValue za kontrolu na sledeći izraz.

=Forms!frmInvoice!txtShipTo

Kontrola koja je izvor podrazumevane vrednosti mora se prikazati u redosled tabulatora pre kontrole u kojoj se nalazi izraz ako se kontrole nalaze u istom obrascu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×