Svojstvo „ControlSource“ („Izvor kontrole“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „BoundObjectFrame“

Objekat tipa „ListBox“

Objekat tipa „CheckBox“

Objekat tipa „OptionButton“

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „OptionGroup“

Objekat tipa „CustomControl“

Objekat tipa „TextBox“

Objekat tipa „GroupLevel“

Objekat tipa „ToggleButton“

Možete da koristite svojstvo Izvor kontrole da biste odredili koji podaci se pojavljuju u kontrola. Možete da prikažete i uredite podatke povezane sa poljem u tabela, upitili SQL izraz. Možete da prikažete i rezultat je izraz. Čitanje/pisanje niske.

expressio n. Izvor kontrole

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata iz liste „Primenjuje se na“.

Postavka

Svojstvo ControlSource koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

Ime polja

Kontrola je povezana sa poljem u tabeli, upitu ili SQL izrazu. Podaci iz polja biće prikazani u kontroli. Promene podataka unutar kontrole menjaju odgovarajuće podatke u polju. (Postavite svojstvo Zaključano na vrednost Da da biste kontrolu učinili samo za čitanje.) Prebacićete se na odredište navedeno u adresi hiperveze ako izaberete kontrolu koja se primenjuje na polje koje ima Tip podataka hiperveze.

Izraz

Kontrola će prikazati podatke kreirane pomoću izraza. Ove podatke može promeniti korisnik, ali oni nisu sačuvani u bazi podataka.


Možete da postavite svojstvo Izvor kontrole za kontrolu tako što ćete koristiti na kontrolu list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Možete da postavite i svojstvo ControlSource za okvir za tekst ako upišete ime polja ili izraz direktno u okvir za tekst u prikazu dizajna obrasca ili prikazu dizajna izveštaja.

Svojstvo za izveštaj možete da postavite ako izaberete polje ili upišete izraz u iskačući prozor „Polje/izraz“ u oknu „Grupa, sortiranje i ukupno“.

U VBA kodu, koristite izraz niske da biste postavili vrednost ovog svojstva.

Primedbe

Svojstvo ControlSource određuje polje ili izraz za grupisanje za izveštaj nivoa grupe.

Napomena : Svojstvo ControlSource ne primenjuje se na kontrole za polje za potvrdu, dugme opcije ili preklopno dugme u grupa opcija. Primenjuje se samo na grupu opcija.

Kod izveštaja, svojstvo ControlSource primenjuje se samo na izveštaje nivoa grupe.

Obrasci i izveštaji služiti kao "windows" u bazi podataka. Navedite primarni izvor podataka za obrazac ili izveštaj tako što ćete postaviti svoje svojstvo "RecordSource" u tabelu, upit ili SQL izraz. Zatim možete da postavite svojstvo Izvor kontrole za polja u izvoru podataka ili u izraz. Ako je postavka svojstva ControlSource izraza, vrednost prikazana je samo za čitanje i neće biti sačuvana u bazi podataka. Na primer, možete da koristite sledeće postavke.

Same Postavka mol

Opis

Prezime

Za kontrolu, podaci iz polja „Prezime“ prikazuju se u kontroli. Za izveštaj nivoa grupe, Microsoft Office Access 2007 grupiše podatke na osnovu prezimena.

=Date( ) + 7

Za kontrolu, ovaj izraz prikazuje datum sedam dana od današnjeg dana u kontroli.

=DatePart("q",ShippedDate)

Za kontrolu, ovaj izraz prikazuje kvartal datuma isporuke. Za izveštaj nivoa grupe, Access grupiše podatke u kvartal datuma isporuke.

Primer

Sledeći primer postavlja svojstvo ControlSource za okvir za tekst pod nazivom „DeoAdrese“ u polje „Grad“:

Forms!Customers!AddressPart.ControlSource = "City"

Sledeći primer postavlja svojstvo ControlSource za okvir za tekst pod nazivom „Očekivano“ na izraz =Date() + 7.

Me!Expected.ControlSource = "=Date() + 7"

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×