Svojstvo „BoundColumn“ („Povezana kolona“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „ComboBox“

Objekat tipa „ListBox“

Kada napravite izbor iz okvir sa listom opcija ili kombinovani okvir, svojstvo " BoundColumn " govori Microsoft Office Access 2007 vrednosti koje kolone da biste koristili kao vrednost kontrola. Ako kontrola je povezana sa polje, vrednost u koloni naveo svojstvo " BoundColumn " će se skladištiti u polje pod imenom u svojstvo Izvor kontrole . Čitanje/pisanje dugačke.

izraz.BoundColumn

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata u listi „Primenjuje se na“.

Postavka

Svojstvo BoundColumn koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

0

Vrednost svojstva ListIndex, pre nego vrednost kolone, skladišti se u trenutni zapis. Vrednost svojstva ListIndex za prvi red je 0, za drugi 1 itd. Access podešava svojstvo ListIndex kada se izabere stavka u okviru sa listom opcija ili delu sa listom opcija u kombinovanom okviru. Podešavanje svojstva BoundColumn na 0 i korišćenje vrednosti svojstva ListIndex kontrole moglo bi biti korisno ako vas, na primer, samo zanima skladištenje niza brojeva.

1 ili veće

(Podrazumevano je 1) Vrednost u navedenoj koloni postaje vrednost kontrole. Ako je kontrola vezana za polje, onda se ova postavka skladišti u tom polju u aktuelnom zapisu. Svojstvo BoundColumn ne može da se podesi na vrednost veću od one postavljene za ColumnCount.


Možete da postavite svojstvo " BoundColumn " tako što ćete koristiti na kontrolu list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Za polja u tabeli, možete da postavite ovo svojstvo na kartici " Pronalaženje " u odeljku Svojstva polja u prikazu dizajna za polja tabele kojima je svojstvo postavljeno na Kombinovani okvir ili Okvir sa listom.

savet

Access automatski postavlja svojstvo "BoundColumn" kada kliknete na dugme čarobnjak za pronalaženje kao tip podataka za polje u prikazu dizajna tabele.

U Visual Basic for Applications (VBA) kodu, svojstvo BoundColumn ćete podesiti pomoću broja ili brojni izraz čija se vrednost nalazi između 0 i vrednosti svojstva ColumnCount.

Primedbe

Kolona u kombinovanom okviru koja se vidi sasvim levo (tj. kolona koja se nalazi sasvim levo i čija postavka u svojstvu ColumnWidths kombinovanog okvira nije 0) sadrži podatke koji se pojavljuju u okviru za tekst koji je deo kombinovanog okvira u prikaz „Obrazac“ ili u izveštaj. Svojstvo BoundColumn određuje koja vrednost iz kolone u okviru za tekst ili kombinovanom okviru će biti uskladištena kada napravite izbor. Time je omogućeno da prikažete podatke drugačije od onih koje ste uskladištili kao vrednost kontrole.

Napomena : Ako povezana kolona nije ista kao i kolona u kontroli koja se vidi sasvim levo (ili ako vrednost svojstva BoundColumn postavite na 0), svojstvo LimitToList je podešeno na Da.

Access koristi brojeve počev od nule za referenciranje na kolone u svojstvu Column. Drugim rečima, prva kolona se referencira korišćenjem izraza Column(0), druga kolona se referencira korišćenjem izraza Column(1) itd. Međutim, svojstvo BoundColumn koristi brojeve sa osnovom jedan za referenciranje na kolone. To znači da ukoliko je svojstvo BoundColumn podešeno na 1, možete da pristupite vrednosti uskladištenoj u toj koloni korišćenjem izraza Column(0).

Ako je svojstvo AutoExpand podešeno na Da, Access će automatski uneti vrednost u deo okvira za tekst u kombinovanom okviru i ona se poklapa sa vrednošću koju unosite u kombinovani okvir.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×