Svojstvo „AutoResize“ („Automatski promeni veličinu“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Objekat tipa „Report“

Vraća ili postavlja Logički izraz označavajući da li se prozor „Obrazac“ ili prozor „Izveštaj“ otvaraju automatski podešeni da prikažu kompletne zapise. Čitanje i pisanje.

izraz.AutoResize

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata u listi „Primenjuje se na“.

Postavka

Svojstvo AutoResize koristi sledeće postavke.

Postavka

Visual Basic

Opis

Da

True

(Podrazumeva se) Prozor obrasca i prozor izveštaja se otvaraju automatski podešeni da prikažu kompletan zapis.

Ne

False

Prilikom otvaranja, prozor obrasca ili prozor izveštaja imaju veličinu prozora koja je poslednji put sačuvana. Da biste sačuvali veličinu prozora, otvorite obrazac, podesite veličinu prozora, sačuvajte obrazac izborom stavke Sačuvaj u meniju Datoteka i zatvorite obrazac ili izveštaj. Kada sledeći put otvorite obrazac ili izveštaj, prozor će biti sačuvane veličine.


Ovo svojstvo možete da podesite pomoću obrasca list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Primedbe

Prozor obrasca može da promeni veličinu samo ako se otvori u prikaz „Obrazac“. Ako obrazac prvo otvorite u prikaz „Dizajn“ ili prikaz lista sa podacima, a zatim pređete u prikaz obrasca, prozor obrasca neće moći da menja veličinu.

Ako u prikazu dizajna unesete izmene u obrazac čije je svojstvo AutoResize podešeno na Ne, a svojstvo AutoCenter je podešeno na Da, prebacite se u prikaz obrasca pre nego što sačuvate obrazac. U suprotnom, Microsoft Office Access 2007 će odseći obrazac po desnoj i donjoj ivici kada ga sledeći put budete otvorili.

Ako je svojstvo AutoCenter podešeno na Ne, prozor obrasca će se otvoriti tako da mu levi gornji ugao bude na istom mestu kao i kada je zatvoren.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×