Svojstvo „AllowFullMenus“ („Dozvoli cele menije“)

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Svojstvo AllowFullMenus možete da koristite da biste naveli da li su pri otvaranju aplikacije baze podataka dostupni svi Microsoft Office Access 2007 ugrađeni meniji. Na primer, možete da koristite svojstvo AllowFullMenus da onemogućite stavke menija koje korisnicima omogućavaju da menjaju tabela, obrazac, upit ili strukture izveštaj.

Postavka

Svojstvo AllowFullMenus koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

True (–1)

Prikazuje sve ugrađene menije pri pokretanju.

False (0)

Ne prikazuje sve ugrađene menije pri pokretanju.


Najlakši način da biste postavili ovo svojstvo je korišćenjem opcije " Dozvoli cele menije " na kartici za pokretanje dijaloga Postavke aplikacije , dostupna tako što ćete kliknuti na dugme Access opcije u meniju datoteka . Ovo svojstvo možete da podesite i tako što ćete koristiti makro ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Da biste podesili svojstvo AllowFullMenus pomoću makroa ili Visual Basic for Applications (VBA) kodâ, najpre morate da podesite svojstvo u dijalogu Pokreni ili da kreirate svojstvo na neki od sledećih načina:

  • Microsoft Access baze podataka (.mdb ili .accdb), možete da ga dodate pomoću metoda CreateProperty i da ih dodate u kolekciju Svojstva objekta baze podataka .

  • U Microsoft Access projekat (.adp) možete da ga dodate kolekciji AccessObjectProperties u objektu CurrentProject pomoću metode Add.

Primedbe

Ako ovo svojstvo podesite na False, u vašoj bazi podataka biće prikazan prethodno definisan podskup svih ugrađenih menija. Ovaj skup menija ne sadrži menije i komande koje korisnicima omogućavaju da menjaju dizajn objekata baze podataka.

Ovo svojstvo postavljeno na vrednost False takođe onemogućuje dugmad trake sa alatkama koje odgovaraju stavke onemogućene menija. Međutim, to ne utiče na priručnog menija (i dalje možete promeniti neke opcije dizajna tako što ćete koristiti komande priručnog menija). Ako ne želite da korisnici imaju pristup komandama u priručnim menijima, možete da postavite svojstvo AllowShortcutMenusvrednost FALSE.

Postavka ovog svojstva stupa na snagu tek prilikom sledećeg otvaranja baze podataka aplikacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×