Svojstvo „AllowEdits“ („Dozvoli uređivanje“)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Primenjuje se na:

Objekat tipa „Form“

Svojstvo AllowEdits možete da koristite da biste naveli da li korisnik može da uređuje sačuvane zapise kada koristi obrazac. Logički izraz za čitanje/pisanje.

izraz.AllowEdits

izraz Zahtevano. Izraz koji vraća jedan od objekata u listi „Primenjuje se na“.

Postavka

Svojstvo AllowEdits koristi sledeće postavke.

Postavka

Visual Basic

Opis

Da

True

(Podrazumeva se) Korisnik može da uređuje sačuvane zapise.

Ne

False

Korisnik ne može da uređuje sačuvane zapise.


Svojstvo " AllowEdits " možete da podesite pomoću obrasca list svojstva, makroili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Primedbe

Svojstvo AllowEdits možete da koristite da biste sprečili promene u postojećim podacima prikazanim u obrascu. Ako želite da sprečite izmene podataka u određenoj kontroli, upotrebite svojstva Enabled ili Locked.

Ako želite da sprečite izmene na postojećim zapisima (tj. obrazac napravite samo za čitanje), svojstva AllowAdditions, AllowDeletions i AllowEdits podesite na „Ne“. Takođe, zapisi će biti samo za čitanje ako svojstvo RecordsetType podesite na Snapshot.

Promena vrednosti polja programskim putem ima za posledicu da tekući zapis postaje dostupan za uređivanje, bez obzira na postavku svojstva AllowEdits. Ako želite da sprečite korisnike da menjaju zapis (svojstvo AllowEdits je Ne) koji morate da uredite programskim putem, sačuvajte zapis posle bilo kakve programske izmene. Postavka svojstva AllowEdits biće ponovo poštovana kada sve izmene tekućeg zapisa budu sačuvane.

Napomena : Kada se koristi argument „Režim podataka“ radnje OpenForm, Microsoft Office Access 2007 će zameniti niz postavki svojstava obrazaca. Ako je argument „Režim podataka“ radnje „OpenForm“ podešen na Uređivanje, Access će obrazac otvoriti uz sledeće postavke svojstava:

  • AllowEdits – Da

  • AllowDeletions – Da

  • AllowAdditions – Da

  • DataEntry – Ne

Da biste sprečili da radnja OpenForm zameni bilo koje od postojećih postavki svojstava, izostavite postavku argumenta „Režim podataka“ pa će Access koristiti postavke svojstava koje su definisane u obrascu.

Primer

Sledeći primer ispituje svojstvo ControlType za sve kontrole u obrascu. Za kontrolu okvira za svaku nalepnicu i tekst procedura uključuje/isključuje svojstvo SpecialEffect za te kontrole. Kada kontrole oznake SpecialEffect postavljeno na osenčeno i okviri za tekst SpecialEffect postavljeno na normalno i Dozvolidodavanja, AllowDeletionsi AllowEdits svojstva se postavljaju True, intCanEdit promenljiva tako da dozvoli uređivanje osnovnih podataka.

Sub ToggleControl(frm As Form)
Dim ctl As Control
Dim intI As Integer, intCanEdit As Integer
Const conTransparent = 0
Const conWhite = 16777215
For Each ctl in frm.Controls
With ctl
Select Case .ControlType
Case acLabel
If .SpecialEffect = acEffectShadow Then
.SpecialEffect = acEffectNormal
.BorderStyle = conTransparent
intCanEdit = True
Else
.SpecialEffect = acEffectShadow
intCanEdit = False
End If
Case acTextBox
If .SpecialEffect = acEffectNormal Then
.SpecialEffect = acEffectSunken
.BackColor = conWhite
Else
.SpecialEffect = acEffectNormal
.BackColor = frm.Detail.BackColor
End If
End Select
End With
Next ctl
If intCanEdit = IFalse Then
With frm
.AllowAdditions = False
.AllowDeletions = False
.AllowEdits = False
End With
Else
With frm
.AllowAdditions = True
.AllowDeletions = True
.AllowEdits = True
End With
End If
End Sub

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×