Svojstvo „AllowBuiltInToolbars“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite za svojstvo " AllowBuiltInToolbars " da biste naveli da li korisnik može da prikaže Microsoft Office Access 2007 ugrađene trake sa alatkama. Na primer, možete da koristite svojstvo AllowBuiltInToolbars da biste sprečili korisnika da vidite u Access ugrađena traka sa alatkama u aplikaciji baze podataka.

Postavka

Svojstvo AllowBuiltInToolbars koristi sledeće postavke.

Postavka

Opis

True (-1)

Dozvoljava prikaz ugrađenih traka sa alatkama.

False (0)

Ne dozvoljava prikaz ugrađenih traka sa alatkama.


Najlakši način da biste postavili ovo svojstvo je korišćenjem opcije " Dozvoli ugrađene trake sa alatkama " na kartici za pokretanje dijaloga Access opcije , dostupna tako što ćete kliknuti na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , a zatim izabrati stavku Opcije programa Access. Ovo svojstvo možete da podesite i tako što ćete koristiti makro ili Visual Basic for Applications (VBA) kôd.

Da biste podesili svojstvo AllowBuiltInToolbars pomoću makroa ili Visual Basic for Applications (VBA) kodâ, najpre morate jednom podesiti svojstvo u dijalogu Pokreni ili kreirati svojstvo na neki od sledećih načina:

  • Microsoft Access baze podataka (.mdb ili .accdb), možete da ga dodate pomoću metoda CreateProperty i da ih dodate u kolekciju Svojstva objekta baze podataka .

  • U Microsoft Access projekat (.adp) možete da ga dodate kolekciji AccessObjectProperties u objektu CurrentProject pomoću metode Add.

Primedbe

Korisnik može da izmeni ugrađene trake sa alatkama samo kada je svojstvo AllowToolbarChanges podešeno na True, a svojstvo AllowBuiltInToolbars je takođe True.

Ako je svojstvo AllowBuiltInToolbars podešeno na False, radnja ShowToolbar se ne može koristiti za prikaz ugrađene trake sa alatkama.

Postavka ovog svojstva stupa na snagu tek prilikom sledećeg otvaranja aplikacije baze podataka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×