Svojstva polja ili grupe

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U dijalogu Svojstva polja ili grupe je mesto gde možete da pregledate ili Podešavanje svojstava za polja ili grupe u predlošku obrasca izvor podataka. Možete da koristite ovaj dijalog da biste naveli sve validacija podataka, pravila ili ponašanje objedinjavanja i sve detalje XML šeme za polje ili grupu.

Napomena: Ako vidite ovo zaključan polja ikonu Slika ikone ili ovo zaključan grupu ikona Slika ikone u oknu zadatka izvor podataka , ne možete da izmenite polja ili grupe. Možete da promenite vrednosti u ovim svojstvima samo ako ste dodali polje ili grupu u predložak obrasca primarni izvor podataka. Ne možete da promenite svojstva polja ili grupe koje se zasnivaju na baze podataka, Web usluge, XML šemu, XML dokumenta ili polja ili grupe u pomoćni izvor podataka.

Slika trake programa Excel

Koristite postavke na ovoj kartici za pregledanje i menjanje svojstava polja i grupa u izvoru podataka predloška obrasca.

Svojstva

Ime      Unesite ime polja ili grupe u okvir za tekst. Imena ne mogu da sadrže razmake. Moraju počinjati abecednim znakom ili donjom crtom (_) i mogu da sadrže samo alfanumeričke znake, donje crte, crtice (-) i tačke (.). Koristite ime koje opisuje sadržaj polja ili grupe. Na primer, ako imate grupu koja sadrži troškove po stavkama, nazovite je TroškoviPoStavkama. Polje nazovite Troškovi ako neko polje u grupi sadrži ukupan iznos troškova.

Tip      Definiše da li je izabrana stavka u izvoru podataka polje ili grupa. Iako polje ima jedinstvenu vrednost, grupa može da sadrži druga polja ili grupe.

Tip podataka      Koristite ovaj okvir sa listom opcija da biste izabrali vrstu podataka koje polje može da sadrži. Ovaj okvir sa listom opcija je onemogućen za grupe. Naredna tabela pokazuje tipove podataka koje možete izabrati za ovo polje.

Data type

Kada treba da se koristi

Tekst

Use this data type for an element or attribute field that contains unformatted text.

Rich Text

Use this data type for an element field that contains formatted text. You cannot use this data type for attribute fields.

Whole Number

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži brojeve bez decimalnih vrednosti.

Decimalni

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži vrednosti valute ili brojeve sa decimalnim vrednostima.

Tačno/Netačno

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži podatke koji mogu imati samo jednu od dve vrednosti.

Hyperlink

Use this data type for an element or attribute field that contains a Uniform Resource Identifier (URI), such as a hyperlink or a namespace.

Date

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži kalendarski datum.

Vreme

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži 24-časovno vreme.

Datum i vreme

Koristite ovaj tip podataka za polje elementa ili atributa koje sadrži i kalendarski datum i 24-časovno vreme.

Slika ili priložena datoteka

Use this data type for an element or attribute field that contains binary data, such as an image or a picture.

Custom

Use this data type for an element or attribute field with custom data types that are defined by a namespace. This data type is typically used for a field or group that is bound to a custom control. The Data namespace box is enabled when you choose this data type.

Napomena: This table shows only the most common XML data types used in a form template. In InfoPath, you can use any XML 1.0 data type in the World Wide Web Consortium (W3C) recommendations. To use a data type that is not listed in the table, you must extract the form files for a form template and edit the schema (.xsd) file. Find links to more information about extracting the form files for a form template in the See Also section.

Prostor za ime podataka      Koristite ovaj okvir za tekst da biste definisali Uniform Resource Identifier (URI) za prilagođeni tip podataka ili prilagođene kontrole. Ovo svojstvo je dostupno samo za polja sa svojstvom tipa podataka je prilagođen (complexType) . Kada dodate prilagođene kontrole u predložak obrasca, ovo svojstvo sadrži vrednost iz te prilagođene kontrole.

Koje se ponavljaju      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako elementa polja ili grupe može da dođe do više puta u obrascu. Kontrole liste, ponavljajuće sekcije, ponavljajuće tabele, a kontrola koje su deo ponavljajuće sekcije ili ponavljajuće tabele su povezane sa ponavljajućim poljima i ponavljajuće grupe.

Ne može da bude prazno      Ovo svojstvo je dostupno samo za polja i nije dostupno za grupe. Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako polje mora da sadrži neku vrednost. Kontrola koja je vezana za ovo polje obeležava se crvenom zvezdicom ako polje nema vrednost. Za neke tipove kontrola se umesto crvene zvezdice koristi isprekidana crvena ivica.

Podrazumevana vrednost

Vrednost      Upišite vrednost ili kliknite na dugme Umetni formulu Slika dugmeta da biste dodali formulu koja će generisati polaznu vrednost polja kada korisnik otvori obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca. Ovo poje je onemogućeno za grupe. Veze ka više informacija o podrazumevanim vrednostima i formulama potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Ažuriraj ovu vrednost nakon ponovnog izračunavanja rezultata formule.      Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da bi se vrednost u ovom polju automatski ažurirala pri svakom izračunavanju formule.

Provera valjanosti kartica

Koristite postavke na ovoj kartici za dodavanje, menjanje i uklanjanje polja ili za menjanje redosleda validacije podataka u polju. Sadržaj ove kartice je onemogućen za grupe. Veze ka više informacija o validaciji podataka potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Uslovi sa validacijom podataka      Ova lista prikazuje sve uslove za validaciju podataka koji su određeni za ovo polje. Svaki uslov počinje tekstom Ekranska napomena koji se prikazuje kada dođe do validacije podataka pokazane u zagradi. Svaki uslov u ovoj listi se primenjuje u prikazanom redosledu. Izaberite uslov za validaciju podataka koji želite da izmenite, uklonite ili prerasporedite.

Dodaj      Kliknite na ovo dugme da biste u polje dodali novi uslov za validaciju podataka.

Izmeni      Kliknite na ovo dugme da biste izmenili izabrani uslov za validaciju podataka.

Ukloni      Kliknite na ovo dugme da biste uklonili izabrani uslov za validaciju podataka.

Premesti nagore      Kliknite na ovo dugme da biste premestili izabrani uslov za validaciju podataka nagore u listi, tako da se na polje primeni pre uslova koji se u listi pojavljuju iza njega. Ovo dugme je onemogućeno ako u listi postoji samo jedan uslov za validaciju podataka.

Premesti nadole      Kliknite na ovo dugme da biste premestili izabrani uslov za validaciju podataka nadole u listi, tako da se na polje primeni posle uslova koji se u listi pojavljuju pre njega. Ovo dugme je onemogućeno ako u listi postoji samo jedan uslov.

Kartica " pravila i objedinjavanje "

Koristite postavke na ovoj kartici za dodavanje, menjanje i uklanjanje pravila primenjenih na ovo polje ili za menjanje redosleda pravila. Ovu karticu možete da koristite i za određivanje radnji koje se odvijaju kada korisnik obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca objedini sa drugim obrascima. Pravila možete da koristite za prikazivanje poruka, zadavanje podrazumevanih vrednosti i primenu drugih radnji zasnovanih na uslovima koji se dešavaju kada korisnik otvori obrazac zasnovan na ovom predlošku obrasca. Veze ka više informacija o pravilima i objedinjavanju obrazaca potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Pravila

Pravilo     Ova lista prikazuje sva pravila za polje ili grupu. Pravilo se može odigrati svaki put kada se obrazac otvori ili kada se desi uslov ili skup uslova, koji su prikazani u zagradi. Izaberite ono pravilo koje želite da izmenite, uklonite ili prerasporedite.

Dodaj      Kliknite na ovo dugme da biste u polje ili grupu dodali novo pravilo.

Izmeni      Kliknite na ovo dugme da biste izmenili izabrano pravilo.

Ukloni      Kliknite na ovo dugme da biste uklonili izabrano pravilo.

Premesti nagore      Kliknite na ovo dugme da biste izabrano pravilo premestili nagore u listi, tako da se na polje ili grupu primeni pre drugih uslova koji se u listi pojavljuju iza njega. Ovo dugme je onemogućeno ako u listi postoji samo jedno pravilo.

Premesti nadole      Kliknite na ovo dugme da biste izabrano pravilo premestili nadole u listi, tako da se na polje ili grupu primeni posle drugih pravila koja se u listi pojavljuju pre njega. Ovo dugme je onemogućeno ako u listi postoji samo jedno pravilo.

Objedinjavanje obrazaca

Postavke objedinjavanja     Kliknite na ovo dugme da biste postavili radnju koja želite da se izvrši kada korisnik podatke u obrascu zasnovanom na ovom predlošku obrasca kombinuje sa drugim obrascima.

Kartica " Detalji "

Na ovoj kartici prikazana je XML šema za polje ili grupu.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×