Sve o teme, brzi izbor stilova, stilovi ćelija i stilovi pozadine

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak govori o temama dokumenata i stilova. Više informacija o postavljanju tema radne površine u operativnom sistemu Windows potražite u članku Promena pozadine radne površine.

U ovom članku

Office teme dokumenta

Boje teme

Fontovi teme

Efekti teme

Brzi izbor stilova

Stilovi ćelija u programu Excel

Stilovi pozadine u programu PowerPoint

Office teme dokumenta

U prošlosti, trebalo format Microsoft Office dokumente kako bi se podudarala zato što ste imali da biste odabrali boju ili stil opcije za vaše tabele, grafikoni, oblike i dijagrame zasebno. U Microsoft Office 2007, teme da pojednostavi proces kreiranja koje se podudaraju, profesionalnog izgleda dokumenata ne samo u jednom programu, ali preko više programa. Sada su dostupne u Microsoft Office Excel 2007, Microsoft Office PowerPoint 2007, Microsoft Office Word 2007i Microsoft Office Outlook 2007iste teme i možete lako primeniti temu sa jednim klikom. Korišćenje tema za izgled svih u vašoj organizaciji komunikacije brendirane.

Primer iste teme upotrebljene u više programa
Iste teme upotrebljene u Office PowerPoint 2007, Office Excel 2007 i Office Word 2007

Ceo sadržaj povezuje temu. Ako promenite temu, kompletan skup nove boje, fontove i efekte primenjuje se na celu Office 2007 izdanje dokumenta. Iako su teme slično kao u imenu prethodne funkcija u programu Word, teme su potpuno nov način da svi dokumenti Office 2007 izdanje moderni i profesionalni izgled. Ako ste kreirali dokument u prethodnoj verziji sistema Office, teksta ili grafike možda neće biti tematski i tako neće promeniti ako promenite temu.

Da biste isprobali različite teme, postavite pokazivač na sličicu u galeriji tema i primetite kako se menja dokument.

Različite teme primenjene na istu SmartArt grafiku
Četiri teme koje su primenjene na istu SmartArt grafiku. Kretanja kazaljke na satu od gornjeg levog: Metro, podrazumevana Office tema, Apex i potrazi.

Savet : Možete da preuzmete dodatne teme sa lokacije Microsoft Office Online. Galerija "teme" kliknite na vezu Više tema na lokaciji Microsoft Office Online .

Primena nove teme menja glavne detalje o dokumentu. WordArt boja i fontova, ali ne efekti se primenjuju na naslove, osim u Office Word 2007 dokumentima. Tabele, grafikoni, SmartArt grafiku, oblike i druge objekte ažurira dopunjavaju jedni drugima. Ako vam se dopada način na koji se teme izgleda kada primenite na dokument, završite se pritom dokumentu tu jednim klikom. Ako želite da transformišete dodatno dokumenta, možete da promenite boje teme, fontove temeili Efekti teme.

U Office PowerPoint 2007, čak i rasporedima i pozadine slajdova možete promeniti drastično iz teme na temu. Tema sadrži sve master slajda, raspored i propratne informacije – što napredak PowerPoint predložak dizajna, kao i dodavanje mogućnost da primenite iste teme Office Word 2007 dokumentima i Office Excel 2007 kao i unakrsnih tabela.

Možete da koristite teme unapred definisane dokumenta ili kreiranje sopstvene teme tako što ćete prilagoditi postojeću temu dokumenta , a zatim sačuvate kao prilagođenu temu dokumenta.

Napomena : Ako koristite Microsoft Office Outlook 2007 bez potrebe Microsoft Office Word 2007 instaliran na vašem računaru, teme nisu dostupne.

Teme i predložaka

Tema su koje vidite u galeriji tema. Iako teme može biti tip samostalno datoteke, svaki dokument koji kreirate pomoću Office 2007 izdanje ili sačuvajte u formatu datoteke Office 2007 izdanje ima teme u njemu nalazi – čak i praznog, novog dokumenti imaju teme primeniti na njih. Tema ne sadrže tekst ili podatke, ali boje teme, fontove teme, ili Efekti teme primenili na sve delove dokumenta, uključujući teksta i podataka, to može biti tematski. Ne možete da primenite temu neke delove dokumenta, kao što su ugrađene objekte, slike, jednačine i WordArt objektima u Office Word 2007.

Slika koja prikazuje teme datoteke, datoteke dokumenta i datoteku predloška

Dokument i predloške koje se završavaju sa "m", kao što su *.xlsm, takođe iz prodavnice teme. Predložak je posebno "starter" tip dokumenta. Kada otvorite predložak, novi dokument se otvara sa sadržaj, raspored, oblikovanje, stilove (u Office Word 2007 dokumenti) i teme iz predloška.

Kada kreirate i čuvanje predloška u fasciklu " Predlošci ", možete mu pristupiti kasnije u dijalogu Program ime novog programa koji ste kreirali u. Kada kreirate i Čuvanje teme, on se pojavljuje u galeriji tema. Imajte na umu da kada sačuvate predložak u Office Word 2007, predložak je ne automatski se čuvaju u fascikli " Predlošci " kao u prethodnim verzijama. Ovo je zbog nove tipove globalni predložak, kao što su skupovi brzog izbora stilova i sastavnih blokova koji zahtevaju različite čuvanje lokacije.

Razlika između teme i PowerPoint predlošci dizajna

Počevši od Office PowerPoint 2007, obrasci su dokumenti "starter", kao i one u Office Word 2007 i Office Excel 2007, i mogu da sadrže početne sadržaj ili standardni tekst. Tema zamenite dizajna slajda programa PowerPoint i sadrže više mastera slajda.

Master slajda nije zapravo slajda i da ga ne skladišti informacije teme. Master slajda je odvojene sloj koji samo izgleda kao na slajd. To je mesto gde možete da podesite Raspored mastera i elemenata dizajna, kao što su izgled pozadine slajda i grafike da sve rasporedi na slajdu pratite podrazumevano. Na primer, možete da navedete pozadine slajda, raspored čuvara mesta za sadržaj, i da dodate logotip kompanije u masteru slajda da biste sve te elemente Primena podrazumevano sve rasporede na slajdu koji su vezani za tu master slajda.

Takođe, u prethodnom verzijama programa PowerPoint predlošci dizajna došla svoje skupove šeme boja i fontova za taj predložak dizajna samo radio. Fontovi su primenjene na master slajda da biste ih sačuvate kao predložak dizajna, ali nije šeme fontova odvojene može lako da se uređuju. U Office PowerPoint 2007, teme boja i fontova teme radi sa svim Office 2007 izdanje dokumente. Predlošci su hteli da vam pruži jednog brzog i atraktivna rešenje i teme da vam pruži više opcija.

Interakcijama među teme i predlošci u Office Word 2007

Predlošci sadrži oblikovanje koje su zasnovane na temu. Često oblikovanje u predlošku završi sa radom pomoću stilova, koji definišu oblikovanje pasusa i aspekte oblikovanja, kao što je veličina teksta. Stilovi mogu da sadrže stilovi tabele. U Office Word 2007, teme određuju koji boja i fontova koristi stilovi, ako stil koristi temu svesni oblikovanja. Stilovi nisu deo teme, tako da definicije stilova koje se koriste za tekst mogu menjati analizirati nezavisno od teme. Međutim, ako primenite fontove i boje iz teme svesni delove palete liste i boju fonta, možete da promenite izgled teksta oblikovani pomoću stilova ažuriranjem teme. Više informacija potražite u članku Prilagođavanje ili dodajete nove stilove u programu Word ili Dodavanje i uklanjanje stilova iz galerije brzi izbor stilova.

Ako koristite biografiju ili propratno pismo predloška koji ima jedan teme primenjene na njega, možete da promenite temu da se više razlikuje biografiju ili propratno pismo. Na primer, ako vaš predložak biografije ima Urban teme, možete da primenite kratkodnevnice temu da budu više jedinstveni.

Prilagođavanje teme

Možete da kreirate mnogo različitih prilagođene teme iz osnovne ugrađene teme. Prilagođavanje teme boja i fontova teme se pored Galerija "teme". Ne možete prilagoditi Efekti teme iz Office programa. Možete da izaberete samo različite postojeće skupa efekata teme zamešajte i podudaraju sa teme. Samo teme fontova i boja može da se prilagodi iz unutar programa. Izbor teme, promenite njegove postavke ili definišete sopstvene, a zatim sačuvajte postavke kao novu temu u galeriji. Takođe možete da izbrišete prilagođene teme koje vam više nije potrebna.

Slika trake programa PowerPoint

Za dodatne nove boje, fontove i efekte, uradite nešto od sledećeg da biste preuzeli nove teme sa lokacije Microsoft Office Online:

Koji Microsoft Office 2007 program koristite?

Excel

Excel

  • U Excel 2007, na kartici Raspored na stranici , u grupi teme kliknite na dugme teme, a zatim kliknite na dugme Više tema na lokaciji Microsoft Office Online.

Vrh stranice

Outlook

  • U Outlook 2007, na kartici Raspored na stranici , u grupi teme kliknite na dugme teme, a zatim kliknite na dugme Više tema na lokaciji Microsoft Office Online.

Vrh stranice

PowerPoint

  • U PowerPoint 2007, na kartici Dizajn , u grupi teme kliknite na dugme još dugme Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Više tema na lokaciji Microsoft Office Online.

Vrh stranice

Word

  • U Word 2007, na kartici Raspored na stranici , u grupi teme kliknite na dugme teme, a zatim kliknite na dugme Više tema na lokaciji Microsoft Office Online.

Vrh stranice

Detaljne informacije o promena ili prilagođavanje teme boja ili fontova, potražite u članku Primeni ili prilagođavanje teme dokumenta.

Vrh stranice

Boje teme

Promena boje teme je jedan od najviše dramatičnih promena koje možete da izvršite u Office dokumentu, izuzev promena teme. Pomoću samo jednog klika, možete da promenite ton dokumenta iz opušteni formalnu, ili obrnuto, tako što ćete promeniti boje teme.

Boje teme imaju 12 konektora za boju. Prva četiri horizontalne boja su za tekst i pozadine. Tekst koji je kreiran pomoću svetlo boja će biti čitljiv preko tamne boje i tekst koji je kreiran pomoću tamne boje će se čitljiv preko svetlo boja. Sledeći šest su naglašenih boja koje su vidljive preko četiri potencijalne boja pozadine. Poslednje dve boje, nije prikazan na slici ispod, su rezervisani za hiperveze i hiperveza.

Možete da koristite bilo koje boje u poziciju ove boje. Ne u svim teme će nalog za naglašavanje boja koje rade sa svim pozadine. Na primer – jedan od najčešće koriste teme u preduzećima je da biste nametnuli brendiranja standarde, što je praktično suprotna pružanja mnogo opcija.

Boje teme

Boje teme regulator svetlo i tamno pozadine, jer pozadine stranica Word 2007 dokumenata i radnih svezaka Excel 2007 često su beli. PowerPoint 2007 koristi veliki tekst, ponekad blago boji na tamne pozadine. Word 2007 uvek koristi manja, tamna tekst na beloj pozadini. Opšte, Word 2007 ne koristi boje teme za tekst – umesto toga, oblikovani tekst u Word 2007 koristite Automatska boja jer većina Word 2007 dokumente čitanje na beloj pozadini. Međutim, Word 2007 da koristite boje teme za stilove naslova i telo teksta.

Postoje vidljivost pravila ugrađena u ugrađene teme tako da obično možete da se prebacujete boje u bilo kom trenutku i vaš sadržaj će ostati čitljiv i i dalje izgleda dobro. Postoje ugrađeni prilagođavanja teme koje možete da koristite boje koje će ostati čitljiv u sve kombinacije nametanje bez ograničenja. I možda nije uvek želite da sve boje da se vide. Na primer, brendiranje preduzeća mogu koristiti samo dva moguća pozadine i možda imate navedeni skup prihvatljivi Brenda boja za upotrebu kao naglašenih boja – te Brenda boje možda neće biti vidljiva na dodatne boje teme, jer teme zahteva četiri opcije boje pozadine, a ne mora da bude.

Kada izaberete stavku boje (ili Boje teme u Word 2007) u grupi teme , boje koje vidite pored imena teme su dva light i dva tamna boja, praćeno šest naglašenih boja. Boje hiperveza se ne pojavljuju u ovoj galeriji. Ako promenite neke od ovih boja da biste kreirali svoj skup boja teme, boje koje su prikazane u boje (ili Boje teme u Word 2007) dugme i pored teme ime će biti ažuriran u skladu sa tim.

Boje teme

Boje teme prikazane su u svakoj galerije boja zajedno sa skup svetle i tamne koji su zasnovani na boje teme. Izborom boje sa razvijenim, usaglašena skup, možete da učinite mogućnosti za oblikovanje za pojedinačne delove sadržaja koji slede teme. Kada teme boja promena galerije boja promene, a tako da li sve dokument sadržaj koji koristi boje teme.

Birač boje teme

Boje teme galerije prikazuje sve skupove boje iz ugrađene teme i sve skupove za prilagođenih boja teme koje ste sačuvali. Da biste kreirali sopstveni boje teme, u grupi teme , kliknite na dugme boja (ili Boje teme u Word 2007), a zatim izaberite stavku Kreiranje nove teme boja.

Detaljne informacije o prilagođavanju boje teme, potražite u članku Primeni ili prilagođavanje teme dokumenta.

Vrh stranice

Fontovi teme

Dokument profesionalnog dizajnera znali da pomoću jedne fonta za ceo dokument je uvek lepo i bezbedno dizajn izbora. Dva fontovi su bolji izbor kada se koristi pažljivo za kontrast. Svaka Office tema definiše dva fontovi – jedan za naslove i jedan za telo teksta. Mogu da budu iste fonta (koristi svuda) ili dva različitih fontova.

Brzi stilovi galerije u Word 2007 uskladištite stilove pasusa i znakova. Ako su te stilova teme svesni, zatim pregleda će promeniti i kliknite na različite stilove. Promena fontovi teme će promeniti izgled one stilove u dokumentu.

Galeriji WordArt u Excel 2007 ili PowerPoint 2007, ali ne Word 2007, ne menja fontova teme. Kada kliknete na WordArt opciju da biste primenili ga na jedan od ovih programa, WordArt objekat koji vodi na aktivni teme fonta – ali ne koje vidite u pregledu.

Promena fontova teme u Office PowerPoint 2007 ažurira sav tekst naslova i znak za nabrajanje u prezentaciji. To će takođe ažurirati tekst u grafici, ako koji je tekst teme svesni. U prethodnim izdanjima programa PowerPoint, imate da bi ova vrsta globalne izmene na master slajda. I dalje treba da koristite fontova teme prilikom oblikovanja master i Rasporedi po redosledu za njega da biste ažurirali kada promenite fontove teme primenjene. Izmene iz mastera unapred – baš kao nekad. Zato što je promenjen na masteru se menja na slajdovima.

Kada izaberete stavku Fontovi u grupi teme , pojavljuju se imena font naslova i font tela teksta koji se koriste za svaki font teme ispod imena teme. Možete da promenite obe vrste fonta da biste kreirali svoj skup fontova teme.

Birač fonta teme

Pored toga, u dijalogu Kreiranje nove teme fontova korigovati da biste prikazali trenutnu temu fontova u upotrebi.

Dijalog „Kreiranje novih fontova teme“

Detaljne informacije o prilagođavanju fontova teme potražite u članku Primeni ili prilagođavanje teme dokumenta.

Vrh stranice

Efekti teme

Efekti teme Navedite kako efekti se primenjuju na grafikoni, SmartArt grafiku, oblike (i takođe stilova tabele u okviru Najviše odgovara dokumentuOffice PowerPoint 2007). Korišćenjem galeriji efekata teme, možete da zamenite različite skupove efekte da biste brzo promenili izgled neke objekte. Iako ne možete da kreirate svoj skup efekata teme, možete da odaberete efekat koji želite da koristite u sopstvene teme.

U svaka tema je Matrica u nevidljivi interni efekat koji se koristi za generisanje vidljive teme efekat. Matrica efekata ima tri nivoa stil linije, popunjavanje i specijalnih efekata, kao što su senka i trodimenzionalnih (3-D) efekata. Profesionalni dizajneri ponekad se odnosi na ove stil nivoa kao "poteza", "ton" i "dubina". Tri kombinovanjem oblikovanja dimenzije – linije, popune i efekti – možete da generišete elemente koji trepere da sve podudaraju isti Efekti teme.

Ispod je efekat Matrica dizajn korišćeni za kreiranje Office temu (podrazumevane teme). Obično nećete videti skup stilova koji se zove vesto ili veoma u galerije brzi izbor stilova. Čak i stilove u te galerije, kao što su galeriji SmartArt stilovi koje koriste imena, nemojte koristiti u potpunosti postavite netaknuta iz taj nivo. U umerenom SmartArt stil, na primer, koristi veoma popune.

Matrica efekata za Office temu

Svaka tema ima različite efekat matricu za drugačiji izgled. Na primer, jedan teme mogu da pogledamo metalik i drugi može da izgleda kao što je mat staklo.

Kada izaberete stavku Efekti (ili Efekti teme u Word 2007) u grupi teme , možete da vidite linija i Popuna efekte koje se koriste za svaki skup efekata teme u galeriji koji se prikazuje na određenu temu.

Detaljne informacije o prilagođavanju Efekti teme izvan Office programe i korišćenju XML potražite u članku Microsoft Developer Network (MSDN), Kreiranje teme dokumenta sa Office Open XML formati.

Vrh stranice

Brzi stilovi

Iako teme promenili kompletna boje, fontove i efekte koje se koriste, Brzi stilovi(ili stilovi), promenite različitih boja, fontova i efekata se kombinuju i koji boja fonta i efekat je dominantna. Kada postavite pokazivač na sličicu brzog izbora stilova, možete da vidite kako brzi izbor stilova utiče na tabelu, SmartArt grafiku ili oblik.

Opis dizajn (boje temefontovi temei efekti teme) tema pruža galerije za brzi izbor stilova koje se uvek podudaraju teme dokumenta. Teme i brzi izbor stilova su oba kreirao vizuelne dizajneri tako da svi dokumenti izgledaju profesionalno kreirane. Kada odaberete iz raznih galerije za brzi izbor stilova, sadržaj će biti dobro upareni da kompletna teme dokumenta.

Galerija za brzi izbor stilova za oblik
Galerije brzi izbor stilova oblika

Brzi izbor stilova programa Word

U Office Word 2007, možete odabrati skup pasusa i stilove znakova ili unapred dizajniranu skupovi brzog izbora stilova (kao što je Distinctive) koji su dizajnirani da zajedno funkcionišu da biste kreirali privlačniji i profesionalnog izgleda dokument. Na primer, jedan skup Office Word 2007 brzi izbor stilova može da sadrži stilove za nekoliko nivoa naslova, telo teksta, citat i naslov. Sve na boje i formati stila u skupu stilova su dizajnirani da zajedno koristiti za kreiranje privlačnog i privlačne dokumenta.

Galerija za Word QuickStyles

Morate da uradite samo Odaberite skupa brzog izbora stilova koja odgovara na dokument koji kreirate, a zatim primenite stiloveiz galerije brzih izbora stilova kada kreirate dokument.

Brzi Galerija stilova

Galerija brzih izbora stilova otvorena pomoću na maloj traci sa alatkama

U većini slučajeva, koji se ne menja stilove u skup zato što stilove su dizajnirani da se međusobno dopunjavaju i je lakše koristiti različite skupa brzog izbora stilova brzog izbora stilova. U određenim okolnostima, međutim, možda želite da biste promenili atribute stila u brzih izbora stilova ili Dodajte novi stil. Kada sačuvate brzog izbora stilova postavite kao podrazumevani za nove dokumente, temu trenutno primenjenu na dokument i vrši podrazumevane teme.

Primena druge teme na dokumentu koji je kreiran pomoću brzog izbora stilova skup olakšava kreiranje profesionalnih i jedinstvenih primamljivim dokumenta. Brzi izbor stilova su automatski teme svesni. Ugrađene skupovi brzog izbora stilova su, ali ako sačuvate brzog izbora stila koji ne znate teme, skupa brzog izbora stilova imaće nikakve veze sa teme.

Vrh stranice

Stilovi ćelija u programu Excel

Stil ćelije je definisano skup karakteristika oblikovanja, kao što su fontove i veličine fonta, formate brojeva, ivice ćelija i senčenje ćelija. Da biste sprečili druge osobe da menjaju određene ćelije, možete da koristite stil ćelije koji zaključava ćelije. Office Excel 2007 ima nekoliko ugrađenih stilova ćelija koje možete da primenite ili da izmenite. Takođe možete da izmenite ili duplirani stil ćelije da biste kreirali sopstveni prilagođeni stil ćelije.

Stilovi ćelija zasnovani su na dokument tema koja je primenjena na celu radnu svesku. Kada se prebacite na drugu temu, stilovi ćelija ažurirati tako da odgovaraju za novu temu. Ugrađenih stilova ćelija svesni fontova teme, ali mnogi nisu svesni boje teme. Nijedna od stilovi ćelija vezane za efekte teme.

Više informacija o stilovi ćelija, potražite u članku Primeni, kreiranje ili uklanjanje stila ćelije.

Vrh stranice

Stilovi pozadine u programu PowerPoint

Stilovi pozadine su jedinstvene za Office PowerPoint 2007 i koristite novi model boje teme koje definiše dva tamna boja i dva osnovna boje će se koristiti za tekst i pozadine. Za ugrađene teme, svetlo boje su uvek vidljive preko tamne boje, i obrnuto, kao što su kada se koristi tamna boja teksta preko osnovnu pozadinu. I postoji šest boja za isticanje koji dobro izgledaju iznad bilo koje boje četiri moguće pozadine u ugrađene teme.

Dostupne boje za stil pozadine
Primer boje u stilovi pozadine

Takođe, unutar svake tema su tri popunjavanje pozadine definicije: fino umerenim i intenzivne. Kombinovanjem 4 pozadine sa 3 teme pozadina, dobijate 12 stilovi moguće pozadine.

U ugrađene teme, gornji red u galeriji stilova pozadine uvek je puna popuna. Da biste pristupili galeriji stilovi pozadine, na kartici Dizajn , u grupi Pozadina kliknite na dugme Stilovi pozadine.

Galerija „Stilovi pozadine“
Primer Galerija stilova pozadine

Ako primenite stilovi pozadine iz drugog reda galeriji, što je prikazano na slici iznad, dobićete četiri varijante što je prikazano na sledećoj ilustraciji.

Varijante galerije pozadina
Četiri varijante stilova pozadine

Imajte u vidu kako tamna i light tekst i boje pozadine su automatski prebaci na osnovu pozadine koje ste odabrali. Mnoge projektora projekcija slajdova se tamna pozadina i minimalno tekst bolje nego prikazuju osnovnu pozadine i tamna tekst. Stilovi pozadine možete da koristite kao brz način da transformišete prezentaciju za bolju projekciju.

Detaljne informacije o dodavanju pozadine slajdova potražite u članku oblikovanje pozadine slajdova.

Savet : Da biste primenili stil pozadine ili temu samo na neke slajdove u prezentaciji, kliknite desnim tasterom miša na stil pozadine ili temu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Primeni na izabrane slajdove .

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×