Stalno omogućavanje makroa u radnoj svesci

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Makroi se koriste da bi se automatizovao ponovljeni zadatak u radnoj svesci. Kada otvorite radnu svesku koja sadrži makroe, pojavljuje se žuta traka sa porukama sa ikonom štita i dugmetom Omogući sadržaj.

Traka sa porukama bezbednosnog upozorenja za makroe

Ako znate da je makro od nekoga kome verujete, kliknite na Omogući sadržaj. Sledeći put kada otvorite datoteku, nećete videti traku sa porukom i makroi će biti omogućeni.

Upozorenje : Ako ne znate ko je kreirao makro, razmislite o tome da ostavite makroe onemogućenim. Makroi mogu da se koriste za pokretanje virusa i programa koji mogu da ošetete vaš računar ili mrežu.

Omogući makroima da budu pokrenuti svaki put kada otvorim bilo koju radnu svesku

Možete da odlučite da promenite podešavanja u progamu Excel da biste omogućili makroe u bilo kojoj radnoj svesci koju otvorite. Ovo, pak, čini vaš računar podložnim virusima i programima koji mogu da oštete računar ili mrežu. Promenom ovih podešavanja dopuštate pokretanje svih makroa pre prethodne odluke o tome da li verujete njihovom izvoru. Ako vam ovaj rizik ne smeta, uradite sledeće:

  1. Na kartici Datoteka izaberite stavku Opcije.

  2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost, a zatim kliknite na dugme Postavke Centra za pouzdanost.

  3. U okviru Centar za pouzdanost, kliknite na Postavke za makroe i izaberite stavkuOmogući sve makroe (nije preporučljivo, moguće pokretanje potencijalno opasnih kodova).

Napomena :  Ako pokušavate da promenite ove postavke na poslu i one nisu dostupne, moguće je da je administrator sistema podesio opciju koja sprečava menjanje ovih postavki.

Više informacija o makroima potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje makroa u Office datotekama.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak ima prevedene sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×