Sprečavanje umetanja ili brisanja kontrole od strane korisnika

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Microsoft Office InfoPath možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu zasnovanu na uslovima koji se pojavljuju u obrascu. Ako su navedeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac zasnovan na vašem predlošku obrasca, primenjuje se uslovno oblikovanje.

Ovaj članak objašnjava kako da koristite uslovno oblikovanje da biste sprečili korisnike koji popunjavaju obrazac sa umetanja ili brisanja određene kontrole, kao što su opcionalni Odeljci koji su zasnovani na vrednosti druge kontrole. Na primer, ako korisnik doda podatke okvira za obogaćeni tekst koji je unutar opcionalni odeljak, a zatim uklanja opcionalni odeljak, podaci koje je uneo se brišu. Da biste to sprečiti, možete da dodate uslovno oblikovanje u predložak obrasca da biste se uverili da opcionalni odeljak nije moguće ukloniti sadrži podatke.

Napomena: Mogućnost da korisnici umetnu ili izbrišu ponavljajuće kontrole biće automatski onemogućena za digitalno potpisane podatke.

Ovaj članak sadrži:

Pre nego što počnete

Pitanja kompatibilnosti

Sprečavanje umetanja ili brisanja kontrole od strane korisnika

Pre nego što počnete

Da biste dovršili ovu proceduru, predložak obrasca mora da sadrži neke kontrole koje podržavaju ovaj tip uslovnog oblikovanja. Listu kontrola koje možete koristiti u ovom tipu procedure potražite u sledećem odeljku.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke kontrole nisu dostupne u oknu zadatka kontrole , zato što ih nije moguće prikazati u Veb pregledaču.

Lista kontrola koje se ne mogu umetnuti i ukloniti

U sledećoj tabeli navedene su Office InfoPath 2007 kontrole koje se pomoću uslovnog oblikovanja mogu postaviti tako da obezbede nemogućnost korisnika da ih doda ili ukloni. Tabela sadrži i podatke o tome da li su kontrole dostupne za predloške obrasca kompatibilne sa pregledačem.

Kontrola

Dostupnost za predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem

Horizontalna ponavljajuća tabela

Ne

Ponavljajuća rekurzivna sekcija

Ne

Master/detalj

Ne

Opcionalna sekcija

Da

Ponavljajuća sekcija

Da

Ponavljajuća tabela

Da

Vrh stranice

Sprečavanje umetanja ili brisanja kontrole od strane korisnika

  1. U predlošku obrasca, kliknite na kontrolu koju želite da sprečite korisnike da umetanja ili brisanja.

  2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

  3. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

  4. Sa liste Ako je ovaj uslov ispunjen izaberite željeni uslov. Na primer, da biste sprečili korisnike da brišu opcionalnu sekciju koja sadrži podatke, izaberite opcionalnu sekciju sa prve liste, a zatim sa druge liste izaberite stavku nije prazan.

  5. U grupi Primeni ovo oblikovanje potvrdite izbor Zabrani korisnicima da umeću ili brišu ovu kontrolu.

  6. Dva puta kliknite na dugme U redu da biste sačuvali uslov i vratili se u predložak obrasca.

  7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×