Sprečavanje prosleđivanje sastanka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Organizatorima sastanka možete da odaberete da li želite da dozvoli učesnicima da prosledite poziv za sastanak sa drugima. Opciju da biste sprečili prosleđivanje je trenutno dostupna samo za korisnike sa pretplatom na Office 365 u Outlook na vebu, Outlook za Windows i programa Outlook for Mac.

Napomena: Ova funkcija omogućava vam da sprečite sastanaka iz prosleđivanje, bez obzira na to da li koristite uslugu Information Rights Management.

Poziva za sastanak koji ne dozvoli prosleđivanje

Kada kreirate ili uređujete sastanka, možete odabrati da omogućite ili sprečite prosleđivanje poziva za sastanak. Opciju da biste dozvolili prosleđivanje je podrazumevano uključena. Međutim, ako organizator sastanka isključuje ovu opciju, učesnici koji se nalazi na poziv za sastanak nećete moći da prosledite sastanak sa drugima. Organizator će i dalje moći da biste dodali učesnike tako što ćete urediti sastanak.

Outlook ne može da spreči prosleđivanje ako poziv za sastanak se šalje učesnika čiji poštanski sandučići su hostuje u starijim verzijama programa Exchange sa servera kontrolisane lokalnim ili hostuje nezavisnih proizvođača usluge kao što je Google kalendar.

Outlook klijenti gde može da se spreči prosleđivanja

Možete sprečiti prosleđivanje kada kreirate ili ažurirate sastanaka u sledeće Outlook klijente:

Outlook klijenta

Trenutno podržani

Outlook na vebu

Za Office 365 korisnike

Outlook u operativnom sistemu Windows

Za korisnike Office 365
* Dostupna za kanal mesečne (verzija 1808 ili novije verzije)
* Dostupna za polu-godišnju kanal usmerene (verzija 1902)

Outlook za Mac

Za korisnike Office 365
* Dostupna za 16.20 (18120801) i novije verzije

Outlook za iOS

Još nisu podržani

Office za Android

Još nisu podržani

Iskustvo korisnika kada organizator sastanka sprečio prosleđivanja

Ako je učesnik prima poziv za sastanak u ažuriranim klijent (pogledajte dolenavedene liste), oni su sprečio poziv za sastanak i događaj iz kalendara, bez obzira na tip naloga imaju.

Ažurirani Outlook klijenti su:

  • Outlook na vebu(Office 365, Exchange Server 2016, Exchange Server 2019)

  • Outlook za Windows 2016 (dostupno na mesečni kanal 1808 verzija)

  • Outlook za Mac 2016(dostupno u verziji 16.16 [180812])

  • Outlook za iOS

  • Office za Android

Ako učesnik koristi stariju klijenta, njihov utisak pri radu zavisi od tipa naloga imaju.

Office 365, Exchange Server 2016, ili Exchange Server 2019: kada učesnik primi sastanku na zastareli klijenta, on vidi opcije za prosleđivanje poziva za sastanak ili događaj kalendara. Međutim, ako probaju da prosledite na sastanak, Office 365 i Exchange Server bloka ovu radnju. Obaveštenje e-pošta se šalje učesnik koji označava da organizator sastanka ne dozvoljava prosleđivanje sastanka i kao rezultat, nije poslata njihove prosledi.

Starije verzije programa Exchange ili usluga trećih lica: kada učesnik primi sastanku na zastareli klijenta, on vidi opcijama za prosleđivanje poziva za sastanak ili događaj kalendara. Kada se šalje na prosledi, upravlja spoljnim serverima koji ne podržavaju ovu funkciju, tako da ne može da se spreči sastanak unapred. Kao i uvek, kada sastanak se prosleđuje učesnik koristite usluge nezavisnih proizvođača, unapred obaveštenje nije poslata organizator sastanka.

Napomene: Čak i ako je organizator sastanka sprečio prosleđivanje poziva za sastanak ili događaj kalendara, učesnicima da i dalje izvršiti sledeće radnje:

  • Odgovori ili Odgovori svima na poziv za sastanak sa e-poruke.

  • Kopiranje poruke sastanka ili događaja iz kalendara.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×