Spasavanje Office datoteka

Ako se Office aplikacije neočekivano zatvori, a niste dobili priliku da sačuvate najnovije promene, opcija Spasavanje dokumenta automatski se otvara kada sledeći put otvorite Office aplikaciju i pomaže vam da vratite datoteku.

Savet : Da biste smanjili mogućnost da izgubite to što ste radili, uverite se da su automatsko čuvanje i automatsko spasavanje uključeni i praktikujte da čuvate datoteku ručno (pritiskom kombinacije tastera Ctrl+S).

Odlučite koje datoteke želite da sačuvate?

Okno „Oporavak dokumenta“

Ako vidite više datoteka na listi Dostupne datoteke u oknu Spasavanje dokumenta, a niste sigurni koja želite da sačuvate, datum i vreme kreiranja automatski sačuvanih dokumenata pojavljuju se ispod imena dokumenta, što će vas možda navesti koju datoteku želite da oporavite. Ako vidite više verzija iste datoteke, verovatno ćete želeti da otvorite onu sa poslednjim vremenom jer će imati najnovije promene. Takođe možete kliknuti na svaku datoteku da biste otvorili dokument i pregledali ga. Kad otvorite bilo koju datoteku na listi, možete da nastavite da radite na njoj i možete zatvoriti okno Spasavanje dokumenta kada spasite sve dokumente koje želite da sačuvate.

Možete brzo da izbrišete neželjene datoteke tako što ćete kliknuti na strelicu pored imena datoteke, a zatim izabrati stavku Izbriši.

Ako kliknete na dugme Zatvori bez pregledanja svih oporavljenih datoteka, videćete opciju da ih kasnije ponovo prikažete. Sledeći put kada otvorite aplikaciju imaćete opciju da sačuvate ili da uklonite te datoteke automatskog spasavanja.

Da, želim da pregledam ove datoteke kasnije (najbezbednija opcija) -  Izaberite ovu opciju ako niste sigurni da li su vam potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Ne, ukloni datoteke. Sačuvao sam one koje su mi potrebne -  Izaberite ovu opciju ako ste sigurni da vam nisu potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Takođe pogledajte

Potrebna vam je pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×