Sortiranje tabele ili matrice u prikazu Power View

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Power View možete da sortirate tabelu ili matricu da biste prikazali podatke u željeni redosled. Odmah možete da prerasporedite podatke tako što ćete sortiranje tabele ili matrice na bilo kojoj od njene kolone (osim slika kolone).

Napomena: Ako vršite sortiranje u prikazu Power View u sistemu SharePoint, mora biti u režimu uređivanja. U tabeli ili matrici koje želite da sortirate, kliknite na dugme Uredi izveštaj u gornjem levom uglu oblasti za izveštaj.

Dugme „Omogući uređivanje“ u prikazu Power View u sistemu SharePoint

 1. U tabeli ili matrici, kliknite na naslove kolona koje želite da sortirate. Vidite na nagore ili strelicu nadole pored naslova koji prikazuje da polje su sortirani po rastućem ili opadajućem redosledu.

  Ikona za sortiranje matrice u prikazu Power View

 2. Kliknite na strelicu da biste obrnuti redosled sortiranja. Možete da sortirate teksta, brojeva, datuma i vremena. Nije moguće sortirati slike kolone.

  Sortirana tabela u prikazu Power View

  Primetićete da su bez strelice pored rod ili broj medalja. Rod koristi njen podrazumevani redosled sortiranja, abecednim redom. Broj medalja, polje za vrednost nije uređena u ovom prikazu.

 3. U matricama, možete da sortirate celu matricu na jednom numeričke kolone ili da sortiranje matrice jednu kolonu koja nisu numerička u sve nivoe grupisanja. Pretpostavimo da imate matrice grupisani po Sport, sa Discipline, događaja i godine broj kolona. Možete da sortirate po koloni godina Count ili možete da sortirate po jednu ili više drugih 3 polja (Sport, disciplina, događaj) na osnovu redosled kojim se pojavljuju na matrice.

  Napomena:  U ravnoj tabeli, možete samo da sortirate jednu kolonu po jedan.

  Matrica ispod je sortirano po broju godina. Ako vršite sortiranje broj godina igra događaj, na Matrica je sortirana iz sporta sa najviše godina koji se reprodukuje na najmanje godina koji se reprodukuje. I u okviru Sport, disciplina sortirane od većina godina najmanje godine, a zatim po abecednom redu za discipline sa podudarnim ukupne vrednosti.

  Excel matrica sortirana po godinama

  A ova Matrica je sortirana po disciplini.

  Matrica u prikazu Power View sortirana po kategoriji

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Sortiranje grafikona u programskom dodatku Power View

Sortiranje u programskom dodatku Power View

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Uputstvo: analiza podataka izvedene tabele pomoću modela podataka u programu Excel 2013

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×