Sortiranje tabele (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Power Query se naziva se i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje ste dobili ovo se odnosi na oba. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Želim da izvršim sledeću radnju

Sortiranje tabele na osnovu jedne kolone

Sortiranje tabele na osnovu više kolona

Sortiranje tabele u uređivaču upita na osnovu jedne kolone

  1. U uređivaču upita izaberite kolonu koju želite da sortirate.

  2. Kliknite na strelicu nadole ( Strelica nadole ).

  3. U padajućem meniju izaberite stavku Sortiraj po rastućem redosledu (od manje vrednosti ka većoj) ili Sortiraj po opadajućem redosledu (od veće vrednosti ka manjoj).

Izbor redosleda sortiranja

Vrh stranice

Sortiranje tabele u uređivaču upita na osnovu više kolona

Kada sortirate na osnovu više kolona, redosled ili hijerarhija sortiranja zasniva se na redosledu kojim su kolone izabrane.

Da biste sortirali tabelu na osnovu više kolona

  1. U uređivaču upita izaberite primarnu kolonu za sortiranje.

  2. Kliknite na strelicu nadole ( Strelica nadole ).

  3. U padajućem meniju izaberite stavku Sortiraj po rastućem redosledu ili Sortiraj po opadajućem redosledu.

  4. Ponovite korake od 1. do 3. za svaku sledeću kolonu koju želite da koristite za sortiranje.

Na primer, kada sortirate po koloni Država, a zatim Stanovništvo, krajnji rezultat je tabela sortirana po državi sa gradovima svake države sortiranim po stanovništvu. Arizona abecednim redom dolazi pre Kalifornije, a u okviru Arizone Feniks ima više stanovnika od Tusona. Formula navodi svaku kolonu za sortiranje u prioritetu za sortiranje i tip sortiranja koji se na nju primenjuje.

Primer sortiranja

Vrh stranice

Napomena : Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×