Sortiranje sadržaja tabele

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Da biste sortirali sadržaj tabele, prvo kliknite unutar tabele da biste prikazali alatke za tabelu na traci, a zatim izaberite stavku Raspored > Sortiraj.

Dugme „Sortiraj“

Prikazaće se dijalog Sortiranje.

Dijalog „Sortiranje“

U dijalogu odaberite način na koji želite da sortirate tabelu i kliknite na dugme U redu.

  1. U okviru Sortiraj po odaberite ime kolone po kojoj želite da sortirate tabelu.

  2. Pored stavke Tip odaberite da li želite da sortirate po tekstu, broju ili datumu.

  3. Kliknite pored stavki Rastući redosled ili Opadajući redosled da biste odabrali redosled sortiranja.

Više opcija:

  • Ako kolona sortirate sadrži polja sa informacijama razdvojenih zarezima, kartice ili neke druge znakove, kliknite na dugme pored Korišćenje da biste odabrali koje polje da biste sortirali po. Na primer, ako je kolona za sortirate prezime, ime, možete odabrati da biste sortirali po prezimena ili imena. Kliknite na dugme Opcije na dnu dijaloga da biste odabrali znak koji ih razdvaja.

  • Ako želite sortiranje drugog nivoa, te informacije možete uneti u okviru Zatim po. Sortiranje drugog nivoa imaće učinak samo ako su dve ili više vrednosti u prvoj koloni iste.

  • Takođe možete odabrati sortiranje trećeg nivoa.

  • Ako tabela sadrži red zaglavlja, proverite da li ste potvrdili izbor u polju Red zaglavlja na dnu dijaloga. Na taj način, gornji red neće biti sortiran i ostaće na vrhu.

  • Izaberite stavku Opcije da biste dobili dodatne postavke, kao što je podešavanje sortiranja da razlikuje mala i velika slova ili odabir jezika sortiranja.

Takođe možete Sortiranje liste koji se ne u tabeli.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×