Sortiranje podataka u tabeli

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako ste umetnuli tabelu u beleške, informacije možete sortirati abecedno ili numerički – po rastućem ili opadajućem redosledu. 

  1. Kliknite na bilo koju ćeliju u tabeli.

  2. Izaberite stavke Raspored > Sortiraj, a zatim izaberite opciju Sortiraj po rastućem redosledu ili Sortiraj po opadajućem redosledu.

    Napomene : 

    • Da biste sortirali više redova u tabeli, a ne čitavu tabelu odjednom, izaberite redove koje želite da sortirate i izaberite stavke Raspored > Sortiraj > Sortiraj izabrane redove.

    • Da biste podesili da određeni red u tabelama bude mesto početka sortiranja, izaberite ga i izaberite stavke Raspored > Sortiraj > Red zaglavlja

Ako imate Microsoft Excel 2013 instaliran na istom računaru na kom je i OneNote 2013, možete konvertovati bilo koju tabelu iz beležaka u Excel 2013 unakrsnu tabelu. Izaberite tabelu i zatim izaberite stavke Raspored > Konvertuj u Excel unakrsnu tabelu. Kada kliknete dvaput na dugme Uredi u ugrađenoj unakrsnoj tabeli koja se pojavi, ona će se otvoriti u programu Excel 2013. 

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×