Sortiranje i filtriranje podataka za objedinjavanje pošte

Sortiranje i filtriranje podataka za objedinjavanje pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite za objedinjavanje pošte za kreiranje i slanje masovne pošte i da kreirate koverte i nalepnice. Liste slanja je izvor podataka za objedinjavanje pošte. Word povlači informacije sa liste slanja i umeće ga u dokument za objedinjavanje pošte.

Uređivanje liste slanja

Pomoću objedinjavanja pošte, možete da sortirate i filtrirate podatke u listi slanja da biste izabrali samo zapise koje želite.

 1. Ako je potrebno, otvorite dokument za objedinjavanje pošte.

 2. Na kartici Pošiljke , u grupi započinjanje objedinjavanja pošte , odaberite stavku Uredi listu primalaca.

  Kao deo objedinjavanja pošte Word, na kartici pošiljke, u grupi započinjanje objedinjavanja, odaberite stavku Uredi listu primalaca.

  Savet : Ako Uredi listu primalaca nije dostupna, odaberite stavku Izbor primalaca i povežite dokument na listu slanja koju želite da koristite.

 3. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svakog primaoca čije zapis je da uključite u objedinjavanje.

  Za svaki red, potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste uključili primaoca.

  Savet : Da biste grupisali redove ili ograničavanje prikaza na određene redove, sortirajte ili filtrirajte listu slanja.

Više opcija

U dijalogu Primaoci objedinjene pošte postoje opcije za sužavanje obima liste primalaca. Dve najčešće korišćene opcije su da sortirate i filtrirate listu da biste lakše pronašli imena i adrese. Više detalja, idite na "Sortiraj listu primalaca" ili "Filtriranje liste primalaca" koji sledi.

U Word dokument za objedinjavanje pošte, odaberite stavku Uredi primaoce i odaberite neku opciju u dijalogu Primaoci objedinjene pošte, u okviru Pročistite listu primalaca.

Sortiranje liste primalaca

Postoji mnogo načina da biste sortirali listu primalaca. Dolenavedene korake da vam samo jedan primer šta se može uraditi da biste sortirali zapise.

 1. U okviru Pročistite listu primalaca, odaberite stavku Sortiranjei za Filtriranje i sortiranje otvara se dijalog.

 2. Na kartici Sortiranje zapisa Odaberite izbor u polju za Sortiranje zapisa strelicu nadole, odaberite ime kolone na listi slanja Excel koji želite da sortirate i izaberite stavku Rastući redosled ili Opadajući redosled za redosled sortiranja.

  Kao deo objedinjavanja pošte u programu Word, odaberite stavku Uredi listu primalaca, a u okviru Pročistite listu primalaca, odaberite stavku Sortiraj.

 3. (Opcionalno) Izbor u polju zatim po za strelicu nadole, odaberite ime druge kolone koje želite da sortirate, a zatim odaberite Rastući ili Opadajući redosled za redosled sortiranja.

 4. (Opcionalno) Ponovite korak 3 ako je potrebno da biste dodali drugi ime kolone da biste sortirali po.

 5. Odaberite stavku u redu i videli Sortiranje rezultata.

  Kao deo programa Word objedinjavanje pošte, rezultati Sortiranje liste primalaca.

  Napomena : Lista primalaca sada je po rastućem abecednom redosledu.

Filtriranje liste primalaca

Možete da filtrirate liste slanja da biste videli samo one primaoce koje želite da uključite u objedinjavanje pošte. Filter, na primer, možda dobili zapisi za osobe u određeni grad ili zaliha stavke određenu cenu.

U sledećim koracima se definiše uslova da koristite da biste filtrirali listu slanja. Filtriranje koristi jednostavne kriterijume (izrazi) na osnovu bira se izračunava postojanje podataka koje ste definisali.

 1. U okviru Pročistite listu primalaca, odaberite stavku Filter, a za Filtriranje i sortiranje otvara se dijalog.

 2. Na kartici Filtriranje zapisa odaberite polje strelicu nadole , a zatim odaberite ime kolone na listi slanja Excel koji želite da koristite kao filter prvog nivoa.

  Napomena : Kartici Filtriranje zapisa se oblikuje kao obrazac sa četiri kolone. Sleva nadesno, kolona koje su uslov, polje, operator za poređenje i korisnički definisanih podudaranje kriterijuma.

 3. Odaberite okvir za Poređenje strelicu nadole, a zatim odaberite jednaka ili drugu opciju za poređenje.

 4. U okviru poredi otkucajte podatke koje želite izbora u polju polja za podudaranje.

 5. (Opcionalno) Da biste dodali filtera drugog nivoa, u koloni krajnje leve strane, uradite nešto od sledećeg:

  • Odaberite i da biste se uverili da filtera uslovi ispunjeni, a zatim ponovite korake od 2 do korak 4.

   ili

  • Odaberite stavku ili da biste se uverili da neki uslov filtera ispunjen, a zatim ponovite korake od 2 do korak 4.

  Kao deo objedinjavanja pošte u programu Word, odaberite stavku Uredi listu primalaca, a u okviru Pročistite listu primalaca, odaberite stavku Filter.

 6. Ponovite korak 5 po potrebi.

 7. Odaberite dugme u redu kada završite, a zatim Prikažite rezultate filtrirane zapise.

  Kao deo programa Word objedinjavanje pošte, rezultate filtera primenjene na listu primalaca.

Pronađi primaoca

Možete da pretražujete listu slanja i pronalaženje određenog primaoca ili grupe primalaca koje dele zajednički atribut, kao što su prezime, poštanski broj ili članstvo broj.

 1. U dijalogu Primaoci objedinjene pošte , u okviru Pročistite listu primalaca, odaberite stavku Pronalaženje primaoca.

 2. U dijalogu Pronalaženje stavke u polju Pronađi otkucajte ime atributa koje želite da pretražite u listi slanja.

  Otkucajte ime u dijalogu pronalaženje stavke da biste pronašli primaoca.

 3. Za u, uradite nešto od sledećeg:

  • Prihvatite podrazumevana opcija za sva polja .

   ili

  • Odaberite Ovo polje, a u padajućoj listi izaberite ime kolone koju želite da pretražite.

 4. Odaberite stavku Pronađi sledeće.

  Napomena : Ako se pronađe podudarnost sa stavkom pretrage, istaknuta je stavka na listi slanja. Odaberite stavku Pronađi sledeće , a ako postoji drugo, on takođe će biti istaknuto.

Takođe pogledajte

Pogledajte podizanje objedinjavanja pošte na viši nivo - besplatne video obuke koja objašnjava sortiranje i filtriranje polja za objedinjavanje pošte, customising objedinjavanje pošte sa personalizovane poruka i Umetanje polja za objedinjavanje pošte prilagođene.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevede, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×