Smernice za lozinke

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Lozinke pomažu da zaštitite vaš Microsoft Office 2010 datoteke tako što ćete ih šifrovati tako da druge osobe neće moći pročitali ili promenili njihov sadržaj. Nivo zaštite lozinkom na osnovu kako se sastavlja lozinku. Lozinke sa veće složenosti teže izgleda i pružiti veće bezbednosti od onih koji nisu.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Kako se primenjuju pravila za smernice za lozinke?

Poruke o grešci smernice za lozinke

Kreiranje jake lozinke

Kako se nameću pravila smernica za lozinke?

IT administratori nametnete smernice jaku lozinku konfigurisanjem postavki smernica grupe koji zadovoljavaju potrebe bezbednosti organizacije. Da biste saznali više o tome kako da primenite pravila smernice za lozinke u organizaciji, potražite u TechNet članku Planiranje postavki složenost lozinke u sistemu Office 2010.

Vrh stranice

Poruke o greškama smernica za lozinke

Postoje dve uobičajene poruke o greškama koje se prikazuju kada pokušate da zaštitite datoteku koja ima lozinku koja nije usaglašena sa pravilima smernica za lozinke.

  • Lozinka nije dovoljno dugačka     Prikazuje se poruka upozorenja koja ukazuje na to da vam je potrebno još znakova. Rešenje: koristite lozinku koja sadrži minimalan broj znakova navedenih u poruci ili premašuje tu dužinu. Sledeća slika je primer poruke upozorenja.

    Poruka o grešci kada lozinka ne sadrži minimalan broj znakova

  • Lozinka ne ispunjava pravila minimalne složenosti     Prikazuje se poruka upozorenja koja ukazuje na to da vam je potrebno još tipova znakova. Rešenje: koristite lozinku koja ispunjava ili premašuje minimalne zahteve navedene u poruci. Sledeća slika je primer poruke upozorenja.

Poruka o grešci kada se mali broj znakova koristi za lozinku

Vrh stranice

Kreiranje jake lozinke

Da biste kreirali jaču i složeniju lozinku, koristite lozinke koje sadrže makar sedam znakova i uključuju znakove iz makar četiri dolenavedene grupe.

  • Velika slova (A do Z)

  • Mala slova (a do z)

  • Brojevi (0 do 9)

  • Znakovi koji nisu abecedni (na primer: ! $ # ili %)

  • Lozinka ne treba da uključuje ime vašeg naloga

Važno : Lozinke i fraze za prolaz trebalo bi da budu takve da ih vi lako zapamtite, ali da ih drugi teško pogode.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×