Smernice za lozinke

Lozinke pomažu u zaštiti Microsoft Office 2010 datoteka tako što ih šifruju kako druge osobe ne bi mogle da čitaju ili menjaju njihov sadržaj. Vaš nivo zaštite pomoću lozinke je zasnovan na tome koliko je dobro lozinka sastavljena. Složenije lozinke se teže pogađaju i one će obezbediti veću sigurnost od onih koje nisu složene.

Izaberite neku od sledećih mogućnosti:

Kako se nameću pravila smernica za lozinke?

Poruke o greškama smernica za lozinke

Kreiranje jake lozinke

Kako se nameću pravila smernica za lozinke?

IT administratori nameću smernice za jake lozinke tako što konfigurišu postavke smernica grupe koje se podudaraju sa bezbednosnim potrebama njihove organizacije. Da biste saznali više o primeni pravila smernica za lozinke u organizaciji, potražite TechNet članak Planiranje postavki složenosti lozinke u sistemu Office 2010.

Vrh stranice

Poruke o greškama smernica za lozinke

Postoje dve uobičajene poruke o greškama koje se prikazuju kada pokušate da zaštitite datoteku koja ima lozinku koja nije usaglašena sa pravilima smernica za lozinke.

  • Lozinka nije dovoljno dugačka     Prikazuje se poruka upozorenja koja ukazuje na to da vam je potrebno još znakova. Rešenje: koristite lozinku koja sadrži minimalan broj znakova navedenih u poruci ili premašuje tu dužinu. Sledeća slika je primer poruke upozorenja.

    Poruka o grešci kada lozinka ne sadrži minimalan broj znakova

  • Lozinka ne ispunjava pravila minimalne složenosti     Prikazuje se poruka upozorenja koja ukazuje na to da vam je potrebno još tipova znakova. Rešenje: koristite lozinku koja ispunjava ili premašuje minimalne zahteve navedene u poruci. Sledeća slika je primer poruke upozorenja.

Poruka o grešci kada se mali broj znakova koristi za lozinku

Vrh stranice

Kreiranje jake lozinke

Da biste kreirali jaču i složeniju lozinku, koristite lozinke koje sadrže makar sedam znakova i uključuju znakove iz makar četiri dolenavedene grupe.

  • Velika slova (A do Z)

  • Mala slova (a do z)

  • Brojevi (0 do 9)

  • Znakovi koji nisu abecedni (na primer: ! $ # ili %)

  • Lozinka ne treba da uključuje ime vašeg naloga

Važno : Lozinke i fraze za prolaz trebalo bi da budu takve da ih vi lako zapamtite, ali da ih drugi teško pogode.

Vrh stranice

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×