Smernica za rok važenja Office 365 grupe

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Povećanje u upotrebu Office 365 grupama, administratorima i korisnicima potreban je način da očistite nekorišćene grupe. Smernice za rok važenja može pomoći da ih uklonite Neaktivne grupe iz sistema i napravite stvari jasnije njihove krajnjih korisnika. Kada ističe grupe je „meke izbrisane” što znači da i dalje mogu se spasti do 30 dana.

Administratori mogu da navedete period isteka i bilo koju grupu da dođe do kraja iz tog perioda, a ne obnovi, biće izbrisani. Vlasnika grupe automatski će se poslati e-poruku pre isteka koji im omogućava da obnovite grupe za drugi period isteka.

Važno je da znate da rok važenja je podrazumevano uključeno. Administratori će morati da omogućite njihove zakupca ukoliko žele da ga koristite.

Napomena : Rok važenja grupe je Azure Active Directory (Azure AD) Premium funkcija. Vlasnikom moraće da imate pretplatu na Azure AD Premium ili Azure AD osnovni EDU, dozvolu da bi ova funkcija je dostupna. Administrator koji konfiguriše postavke i članovi grupe ugrožene moraće da imate Azure AD Premium ili Azure AD osnovni EDU, licence dodeljene. Za više informacija pogledajte članak Prvi koraci uz Azure Active Directory Premium.

Podešavanje roka važenja smernica

Kao što je naznačeno, isteka je podrazumevano. Administrator će morati da omogućite smernice za rok važenja i podešavanje svojstava za to stupila na snagu. Da biste ga omogućili idi na Azure Active Directory (AAD) > Korisnici i grupe> postavke grupe > roka važenja. Ovde možete da postavite podrazumevane grupe života i navedite koliko unapred želite prvo i drugo istek obaveštenja da biste otišli od vlasnika grupe.

Grupa života je naveden u danima i može se podesiti da 180 365 ili prilagođenu vrednost koju navedete. Dodavanje prilagođene vrednosti mora da bude barem 30 dana.

Ako grupi nema vlasnika istek e-poruke idu u navedenom administratora.

Možete da podesite smernice za sve od svojih grupa, samo izabrane grupe ili da ga potpuno isključiti tako što ćete izabrati Nijedno. Imajte na umu da trenutno ne mogu da imaju različite smernice za različite grupe.

Podešavanje opcija za rok važenja grupe

Način funkcionisanja isteku u smernice za zadržavanje

Ako imate Podešavanje smernice za zadržavanje u centru za bezbednost i usaglašenost za grupe, smernica za rok važenja nesmetano funkcioniše sa smernice za zadržavanje. Kada grupa istekne, grupe razgovore u okviru pošta i datoteka na lokaciji grupe se zadržavaju u kontejner za zadržavanje za određeni broj dana definisano u smernice za zadržavanje. Korisnici neće videti grupi ili njen sadržaj nakon isteka Međutim.

Šta ako slučajno ističe grupe?

30 dana pre isteka grupi, vlasnika grupe (ili administrator zakupca za grupe koji nemaju vlasnika) će primiti e-pošte, što im omogućava da lako obnoviti grupi. Ako su ne obnovite, oni ćete primiti drugi obnove e-pošte 15 dana pre isteka. Ako su i dalje niste obnovio ga, dobiće više e-pošte obaveštenje na dan pre isteka. Ako iz nekog razloga nijedan od vlasnika ili administratore obnovili grupi pre isteka, Office 365 administrator možete da vratite grupi do 30 dana nakon isteka. Za detalje pogledajte: Vraćanje izbrisanih Office 365 grupe.

Važne: Vlasnika grupe samo bićete obavešteni putem e-pošte, bez obzira na to kako je kreiran grupi. To znači da čak i ako grupi kreiran putem planer, SharePoint, timovima ili bilo koje druge aplikacije, istek obaveštenja će uvek imati putem e-pošte. Ne preporučuje se da biste omogućili istek na grupu ako obratite se vlasniku grupe nema važeću e-adresu.

Više informacija

Slušamo vas

Ovaj članak poslednji put ažurirana tako što ćete Ben na 4 decembar 2017 kao rezultat na predloge. Da li vam je bilo korisno i posebno ako niste, koristite kontrole za povratne informacije ispod da biste nas obavestili kako bi mogli nastaviti da bude bolje.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×