Slanje i prikupljanje odgovore za obrazac

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U Microsoft Forms, možete da pošaljete obrazac ili test za studente, roditelje i kolege i prikupljanje njihove odgovore na nekoliko različitih načina, u zavisnosti od vaše potrebe.

Slanje i prikupljanje opcije odgovora

Možete kopirati vezu u obrazac ili test koji ste kreirali i nalepite u oblast za deljene, slanje QR šifru za obrazac, ugrađivanje obrazac ili test direktno u blog ili Veb stranica ili na pošaljite obrazac vezu putem e-pošte. Tako što ćete kliknuti na vezu ili skeniranje QR šifru, osobe mogu da odgovorite na obrascu ili test i prosledite njihove odgovore pomoću svoje radne površine ili mobilni Veb pregledača. Takođe možete izabrati opcije da biste dozvolili osobama da biste prosledili odgovore ili ograničavanje odgovore da samo osobe unutar vaše organizacije.

Prikazane su četiri opcije deljenja obrasca: kopiranje, e-pošta, QR kôd i druge

Podesite postavke potvrde identiteta

Podrazumevano, samo osobe unutar vaše organizacije možete proslediti odgovora u obrazac ili test. Ako želite da dozvolite osobama da biste prosledili odgovora, kliknite na padajući meni samo osobe u organizaciji može da odgovori , a zatim izaberite stavku Svi koji imaju vezu može da odgovori. Možete koristiti između ove dve postavke tako što ćete kliknuti na dugme padajućeg menija.

Napomena : Svi koji imaju adresu veze će moći da vidite i popunite obrazac ili test. Uverite se da ste upoznati sa deljenje sadržaja pre nego što promenite ovu opciju podrazumevani.

Slanje veze obrasca sa drugim osobama

Dugme „Kopiraj i nalepi vezu“

Ako nemate e-adrese osoba kojima želite da prikažete obrazac ili test ili ako ne želite da koristite e-pošte za ovu svrhu, lako možete da kopirate prilagođeni vezu koja omogućava da pošaljete drugima obrazac.

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Uverite se da je izabrano dugme vezu i izaberite stavku Kopiraj pored okvira za tekst koji prikazuje obrazac URL adresu.

 4. Kopirajte i nalepite tu vezu gde god predviđena publika može da vidi i kliknite na nju da biste pristupili u obrazac ili test (na primer, deljenu beležnicu za razred).

Slanje obrasca QR šifru

Dugme „Preuzmi QR kôd“

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Kliknite na dugme QR da biste prikazali QR šifru za obrazac.

 4. Kliknite na dugme Preuzmi i nalepite tu vezu gde god predviđena publika možete da ga skenirate skenerom QR šifru, kao što je mobilni uređaj da biste pristupili u obrazac ili test (na primer, deljenu beležnicu za razred).

Ugradnja na veb stranici

Dugme „Još opcija“

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Kliknite na dugme Ugradi .

 4. Kliknite na dugme Kopiraj pored okvira za tekst koji prikazuje kôd za ugradnju i zatim otkucajte ili nalepite kôd za ugradnju u blog ili Veb stranica da biste ugradili obrazac u okviru dokumenta.

Pozivanje drugih prikaz obrasca ili test putem e-pošte

Dugme „Pošalji vezu e-poštom“

 1. U Microsoft Forms, otvorite obrazac koji želite da pošaljete.

 2. Kliknite na dugme Deli.

 3. Kliknite na dugme e-pošte .

 4. Otvara se podrazumevana aplikacija za uređivanje e-pošte. Imajte u vidu da ćete možda videti bezbednosni odziv koji vas obaveštava da aplikacija pokušava da otvori uređivač e-pošte.

 5. U polju Za uređivača e-pošte otkucajte e-adrese osoba za koje želite da mogu da prikažu obrazac. Microsoft Forms uključuje kratku belešku za primaoca u telu e-poruke da bi on imao ispravan kontekst za pozivnicu i vezu do obrasca.

 6. Kada ste spremni da pošaljete pozivnicu u obrascu ili test, kliknite na dugme Pošalji.

Napomena : Svaka osoba koja prima obrazac vezu putem e-pošte će moći da prosledite tu e-pošte drugim osobama gde mogu da vide i popunite obrazac. Uverite se da ste upoznati sa deljenje sadržaja pre nego što pošaljete vezu.

Imate povratne informacije za Microsoft Forms?

Želimo da vas čujemo! U gornjem desnom uglu prozora Microsoft Forms izaberite stavke Još opcija (...) > Povratne informacije. Takođe možete da posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Provera rezultata obrasca

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×