Slanje automatskih odgovora „Van kancelarije“ iz programa Outlook

Možete da šaljete automatske odgovora o odsutnosti iz kancelarije pomoću ovih koraka samo ako imate Office 365, Outlook.com ili Exchange nalog. Za sve ostale naloge e-pošte pogledajte odeljak Automatsko prosleđivanje i preusmeravanje e-pošte.

 1. Izaberite stavku Datoteka > Automatski odgovori.

  Automatski odgovori

 2. U polju Automatski odgovori izaberite stavku Šalji automatske odgovore.

  Opcionalno možete da podesite opseg datuma za automatske odgovore. Ovo će isključiti automatske odgovore na datum i vreme koji unesete za vreme završetka. U suprotnom, moraćete ručno da isključite automatske odgovore.

  Napomena : Ako ne vidite automatske odgovore, verovatno koristite Outlook sa POP ili IMAP nalogom. Pogledajte odeljakAutomatsko prosleđivanje i preusmeravanje e-pošte za uputstva za podešavanje automatskih odgovora.

 3. Na kartici U mojoj organizaciji otkucajte željeni odgovor koji će se slati članovima vašeg tima ili kolegama dok ste odsutni iz kancelarije.

  Unesite svoju poruku automatskog odgovora

  Napomena : Slanje automatskih odgovora u Svako van moje organizacije slaće automatski odgovor za svaku e-poruku, uključujući biltene, oglase i potencijalno, neželjenu e-poštu. Ako želite da šaljete automatske odgovore ljudima izvan vaše organizacije, preporučujemo da odaberete opciju Samo moji kontakti.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali postavke.

Isključivanje automatskih odgovora „Odsutan iz kancelarije“

Kada je Outlook podešen za slanje automatskih odgovora, videćete poruku ispod trake sa ovim informacijama. Izaberite stavku Isključi da biste onemogućili automatske odgovore „Odsutan iz kancelarije“. Ako želite da izmenite datume za automatski odgovor ili poslatu poruku, koristite dolenavedene korake da biste izmenili postavke.

Isključivanje automatskih odgovora

Rešavanje problema: Ne vidim automatske odgovore

Ako ne vidite Automatic Replies nakon izbora stavke „Datoteka“, verovatno koristite Gmail, Yahoo ili drugi POP ili IMAP nalog koji ne podržava funkciju automatskih odgovora u programu Outlook. Možete da podesite pravilo koje će odgovarati na dolazne poruke, ali samo ako ostavite Outlook pokrenut. Više informacija potražite u članku Upravljanje e-porukama pomoću pravila.

Postoje dva različita načina za podešavanje automatskih odgovora. Metod koji odaberete zavisi od tipa naloga e-pošte koji imate u programu Outlook.

Imam Exchange Server nalog.

Imam Outlook.com, Hotmail, Gmail, Yahoo! ili drugi POP3 ili IMAP nalog.

Nisam siguran/na koji tip naloga imam.

Imam Exchange Server nalog

Uključivanje i isključivanje pomoćnika za odsustvovanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Pomoćnik za odsustvovanje.

  Komanda „Odsutan iz kancelarije“ u meniju „Alatke“

  Napomena : Meni Alatke pojavljuje se u glavnom prozoru programa Outlook. Glavni prozor je isti prozor koji se pojavljuje kad pokrenete Outlook, a obuhvata menije Datoteka, Uređivanje, Prikaz, Idi, Alatke, Radnje i Pomoć. Ne postoji meni Alatke u prozorima u kojima pravite ili prikazujete stavke kao što su e-poruke, kontakti ili zadaci.

  Ako se komanda Pomoćnik za odsustvovanje ne pojavljuje, alternativni metod za automatsko odgovaranje na poruke je dostupan za sve Outlook korisnike. Idite na Imam Outlook.com, Hotmail, Gmail, Yahoo! ili drugi POP3 ili IMAP nalog.

 2. Izaberite opciju Šalji automatske odgovore „Odsutan iz kancelarije“.

 3. Ako želite, potvrdite izbor u polju Samo slati u sledećem vremenskom periodu da biste isplanirali kada će vaši odgovori „Odsutan iz kancelarije“ biti aktivni. Ako ne navedete vreme početka i završetka, automatski odgovori će se slati dok ne kliknete Ne šalji automatske odgovore „Odsutan iz kancelarije“.

 4. Na kartici U mojoj organizaciji upišite odgovor koji želite da se šalje dok ste van kancelarije.

  Da biste slali automatske odgovore osobama van organizacije, nastavite sa koracima 4 i 5.

 5. Na kartici Izvan moje organizacije potvrdite izbor u polju za potvrdu Šalji automatske odgovore ljudima van moje organizacije i otkucajte željeni odgovor koji će se slati dok ste odsutni iz kancelarije.

  Organizacija se obično definiše kao preduzeće i uključuje osobe koje u sistemu za e-poštu imaju Exchange server nalog.

  Ako je potvrđen izbor Šalji automatske odgovore ljudima van moje organizacije, pored imena kartice Izvan moje organizacije stajaće reč (uključeno).

 6. Na kartici Izvan moje organizacije izaberite opciju Samo moji kontakti ili Svako van moje organizacije da biste precizirali osobe kojima će biti poslati automatski odgovori.

  Napomena : Kontakt mora da postoji u Exchange Server fascikli Kontakti. Ukoliko kontakt postoji samo u fascikli koja je deo datoteke ličnih fascikli (.pst), automatski odgovor na poruke neće biti poslat.

Imam Outlook.com, Hotmail, Gmail, Yahoo! ili drugi POP3 ili IMAP nalog

Možete da iskombinujete predložak e-poruke programa Outlook sa pravilima programa Outlook da biste stvorili funkciju alatke „Pomoćnik za odsutnost iz kancelarije“ koja je dostupna samo za korisnike Exchange Server naloga. Upotrebom ove kombinacije nalog e-pošte možete koristiti za slanje automatizovanih odgovora na dolazne poruke.

Važno : Računar i Outlook moraju biti uključeni da bi automatizovani odgovori bili poslati.

1. korak: pravljenje predloška poruke

 1. U meniju Datoteka postavite pokazivač na stavku Novo, a zatim izaberite stavku E-poruka.

 2. Na kartici Opcije, u grupi Oblikovanje kliknite na dugme Čisti tekst.

 3. U telo poruke upišite poruku koju želite da pošaljete kao automatski odgovor.

 4. U prozoru poruke kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Sačuvaj kao.

 5. U dijalogu Sačuvaj kao, u listi Sačuvaj kao tip izaberite stavku Predložak programa Outlook (*.oft).

 6. U polje Ime datoteke upišite ime za predložak poruke, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

2. korak: pravljenje pravila za automatsko odgovaranje na nove e-poruke

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Pravila i obaveštenja.

 2. U dijalogu Pravila i obaveštenja kliknite na dugme Novo pravilo.

 3. U odeljku Započni od praznog pravila izaberite stavku Proveri poruke nakon što stignu, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. U oknu Koje uslove želite da proverite? potvrdite izbor poslatu samo meni i izaberite sve druge željene kriterijume, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 5. Kada se prikaže dijalog sa obaveštenjem da će ovo pravilo biti primenjeno na svaku poruku koju primite, kliknite na dugme Da.

 6. U oknu Šta želite da uradite sa porukom? potvrdite izbor odgovori pomoću određenog predloška.

 7. U oknu 2. korak: uredite opis pravila (kliknite na podvučenu vrednost) kliknite na vezu određeni predložak.

 8. U dijalogu Izbor predloška za odgovor sa liste Pogledaj u izaberite stavku Korisnički predlošci u sistemu datoteka.

 9. Izaberite predložak koji ste kreirali u prethodnom odeljku, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 10. Kliknite na dugme Dalje.

 11. Ako želite, potvrdite izbor u poljima za potvrdu ukoliko želite da napravite izuzetke u pravilu za automatske odgovore.

 12. Kliknite na dugme Dalje.

 13. U polje 1. korak: imenujte pravilo otkucajte ime pravila automatskog odgovora, a zatim kliknite na dugme Završi.

Savet : Razmotrite kreiranje Outlook zadatka ili podsetnika na zaduženje što bi vam pomoglo da se setite da isključite ovo pravilo kada budete želeli da zaustavite slanje automatskih odgovora.

Pravilo odgovori korišćenjem određenog predloška svakom pošiljaocu šalje automatizovani odgovor samo jednom u toku jedne sesije. Ovo pravilo sprečava Outlook da pošalje odgovore koji se ponavljaju jednom pošiljaocu od koga dobijate više poruka. U toku sesije, Outlook vodi evidenciju o listi korisnika kojima je odgovorio. Ako izađete iz njega i ponovo ga pokrenete, uspostavljaju se početne vrednosti liste pošiljalaca koji su dobili automatizovane odgovore.

Važno : Outlook mora da bude pokrenut i podešen tako da povremeno proverava da li su stigle nove poruke kao bi čarobnjak za pravila automatski mogao da šalje odgovore.

Isključivanje automatskih odgovora

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Pravila i obaveštenja.

 2. Na kartici Pravila za e-poštu, u koloni Ime opozovite izbor u polju za potvrdu pored pravila koje želite da isključite.

Ne znam koji tip naloga imam

Najjednostavniji način da saznate da li koristite Exchange Server nalog jeste da otvorite fasciklu Prijemno poštansko sanduče i zatim proverite da li u meniju Alatke postoji komanda Pomoćnik za odsutnost iz kancelarije. Ako vidite dugme za razvijanje Slika dugmeta u dnu menija, kliknite na njega tako da sve komande menija Alatke budu prikazane.

Komanda „Odsutan iz kancelarije“ u meniju „Alatke“

Ako komanda nedostaje, verovatno ne koristite Exchange Server nalog i pomoćnik za odsustvovanje nije dostupan. Dostupan je alternativni metod za automatsko odgovaranje na poruke. Idite na Imam POP3, IMAP ili Outlook.com nalog.

Napomena : Meni Alatke pojavljuje se u glavnom prozoru programa Outlook. Meni Alatke nije dostupan u prozorima u kojima pravite ili prikazujete stavke kao što su e-poruke, kontakti ili zadaci.

Ako znate da koristite Exchange Server nalog, ali se komanda pomoćnik za odsustvovanje ne prikazuje u meniju Alatke, savetujemo vam da se obratite Microsoft stručnjaku za podršku za pomoć.

Takođe pogledajte

Koristite Outlook 2007 kalendar da biste prikazali vreme odsutnosti iz kancelarije

Slanje automatskih odgovora „Van kancelarije“ za Outlook za Mac

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×