Skupljanje ili razvijanje delova dokumenta

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada radite na dugom i komplikovanom dokumentu, možete da skupite sve osim dela na koji želite da se usredsredite. Ako mislite da možda opterećujete čitaoce sa previše informacijama, možete i da prikažete sažetke i ostavite svojim čitaocima da otvore sažetke i pročitaju detalje ako žele.

Sposobnost skupljanja i razvijanja sadržaja u dokumentu zasniva se na njegovom nivou prikaza strukture. Možete brzo dodati nivo prikaza strukture i deo dokumenta omogućite za skupljanje dodavanjem naslova pomoću ugrađenih Word stilova..

Naslov 1 je markiran na kartici „Početak“.

Kad primenite stil naslova, videćete mali trougao kada pomerite kursor preko naslova. Kliknite na trougao da biste skupili telo teksta i podnaslove ispod njega.

Naslov sa mogućnošću skupljanja

Savet : Ako radite na uređaju osetljivom na dodir, da biste videli trougao, dodirnite naslov kako biste tu postavili kursor.

Ponovo kliknite na trougao da biste razvili taj deo dokumenta.

Da biste skupili ili razvili naslove u dokumentu, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Razvij/Skupi > Razvij sve naslove ili Skupi sve naslove.

Meni koji se dobija desnim klikom miša

Kada zatvorite i ponovo otvorite dokument, naslovi će podrazumevano biti razvijeni. Ako želite da se dokument otvara sa skupljenim naslovima, pratite sledeće korake.

  1. Postavite kursor na naslov.

  2. Na kartici Početak kliknite na strelicu u grupi Pasus.

    Na strelicu da biste otvorili dijalog pasusa je markirana na kartici "Početak".

  3. U dijalogu Pasus potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Podrazumevano skupljeno.

    Dijalog „Pasus“

  4. Kliknite na dugme U redu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×