Skrivanje kontrole zasnovane na vrednostima na obrascu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Microsoft Office InfoPath možete da koristite uslovno oblikovanje da biste naveli različite opcije oblikovanja za kontrolu zasnovanu na uslovima koji se pojavljuju u obrascu. Ako su navedeni uslovi tačni kada korisnik popunjava obrazac zasnovan na vašem predlošku obrasca, primenjuje se uslovno oblikovanje.

Ovaj članak sadrži objašnjenja o tome kako se koristi uslovno oblikovanje za skrivanje kontrole koja je zasnovana na vrednosti druge kontrole na predlošku obrasca. Na primer, možete da dodate uslovno oblikovanje da biste se uverili da je okvir za tekst za broj vozačke dozvole skriven, osim ako korisnik ne unese odgovarajuće godište u drugu kontrolu na obrascu.

Ovaj članak sadrži:

Pre nego što počnete

Pitanja kompatibilnosti

Skrivanje kontrole zasnovane na vrednostima u obrascu

Pre nego što počnete

Da biste dovršili ovu proceduru, potrebno je da imate najmanje dve kontrole na predlošku obrasca – jednu kontrolu koju želite da sakrijete i drugu čija će vrednost utvrditi stanje prve kontrole.

Vrh stranice

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke kontrole nisu dostupne u oknu zadatka kontrole , zato što ih nije moguće prikazati u Veb pregledaču.

Lista kontrola koje je moguće sakriti pomoću uslovnog oblikovanja

U sledećoj tabeli navedene su one Office InfoPath 2007 kontrole koje je moguće sakriti pomoću uslovnog oblikovanja i takođe je navedeno da li su one dostupne za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Kontrole koje je moguće sakriti

Dostupne za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem?

Kombinovani okvir

Ne

Horizontalna ponavljajuća tabela

Ne

Okvir sa listom za višestruki izbor

Ne

Slika napravljena perom

Ne

Slika

Ne

Vertikalna oznaka

Ne

Sekcija sa izabranim elementom

Ne

Ponavljajuća rekurzivna sekcija

Ne

Master/detalj

Ne

Prilog datoteke

Da

Okvir za tekst

Da

Polje za izraz

Da

Sekcija

Da

Opcionalna sekcija

Da

Ponavljajuća sekcija

Da

Ponavljajuća tabela

Da

Okvir za obogaćeni tekst

Da

Dugme

Da

Dugme opcije

Da

Okvir padajuće liste

Da

Okvir sa listom opcija

Da

Polje za potvrdu

Da

Vrh stranice

Skrivanje kontrole zasnovane na vrednostima na obrascu

  1. Na predlošku obrasca izaberite kontrolu koju želite da sakrijete.

  2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Uslovno oblikovanje.

  3. U dijalogu Uslovno oblikovanje kliknite na dugme Dodaj.

  4. U odeljku Ako je ovaj uslov ispunjen postavite željeni uslov. Na primer, da biste sakrili izabranu kontrolu u koraku 1 samo kada je određena vrednost uneta u drugu kontrolu na predlošku obrasca, izaberite drugu kontrolu sa prve liste, a zatim navedite vrednost koja će utvrditi da li je potrebno sakriti kontrolu koju ste izabrali u koraku 1.

  5. U odeljku Zatim primeni ovo oblikovanje potvrdite izbor Sakrij ovu kontrolu.

  6. Dvaput kliknite na dugme U redu da biste sačuvali uslov i vratili se u predložak obrasca.

  7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×