Sistemski zahtevi za Office 365

Ova tema opisuje sistemske zahteve za Office 365 za preduzeća Ako tražite sistemske zahteve za Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University ili Office 365 ProPlus, pogledajte članak Sistemski zahtevi za novi Office.

Za najbolje iskustvo pri korišćenju sistema Office 365, preporučujemo da uvek koristite najnovije pregledače, Office klijente i aplikacije. Takođe vam preporučujemo da instalirate ispravke softvera kada postanu dostupne.

Office 365 je dizajniran za rad sa sledećim softverom:

 • Trenutna ili prva prethodna verzija programa Internet Explorer ili Firefox ili najnovija verzija pregledača Chrome ili Safari.

 • Bilo koja verzija sistema Microsoft Office u glavnoj podršci.

Iako Microsoft ne preporučuje da se povežete sa sistemom Office 365 pomoću starijih pregledača i klijenata, obezbeđujemo ograničenu podršku sve dok je softver podržan od strane proizvođača. Ako nastavite da koristite starije pregledače i klijente:

 • Office 365 neće namerno da vas spreči da se povežete sa uslugom.

 • Office 365 neće obezbediti popravke kodova za rešavanje problema u vezi sa tim klijentima, ali će ponuditi bezbednosne ispravke po potrebi.

 • Kvalitet korisničkog iskustva će se smanjivati tokom vremena.

Office 365 ne podržava nijedan softver koji se koristi sa uslugom, a koji proizvođač ne podržava.

Veb pregledači: Internet Explorer

Office 365 je dizajniran za rad sa trenutnom ili prvom prethodnom verzijom sistema Internet Explorer. Preporučujemo da izvršite nadogradnju na najnoviju verziju programa Internet Explorer kad bude objavljena. Office 365 će možda još neko vreme nastaviti da radi sa verzijama sistema Internet Explorer koje nisu trenutna ili prva prethodna verzije po objavljivanju nove verzije sistema Internet Explorer, ali Office 365 ne može da pruži nikakve garancije.

Kada pristupate sistemu Office 365 iz starijih verzija programa Internet Explorer, korisnici mogu da dožive poznate probleme i ograničenja u zavisnosti od verzija programa Internet Explorer, uključujući:

 • Internet Explorer 9   Office 365 ne pruža ispravke koda za rešavanje problema sa kojima se srećete kad koristite uslugu sa sistemom Internet Explorer 9. Možete očekivati da se kvalitet korisničkog iskustva s vremenom smanji, kao i da mnoga nova Office 365 iskustva uopšte neće raditi.

 • Internet Explorer 8   Korisničko iskustvo slanja i prijema e-pošte pomoću programa Outlook Web App i Internet Explorer 8 može biti znatno smanjeno, naročito kada se koristi u operativnom sistemu Windows XP ili sa uređajima sa malo memorije. Office 365 ne pruža ispravke koda za rešavanje problema na koje nailazite prilikom korišćenja usluge sa programom Internet Explorer 8, a nova Office 365 iskustva možda uopšte neće raditi.

  Trebalo bi da očekujete da se kvalitet korisničkog iskustva uz Internet Explorer 8 ubuduće smanjuje. Od maja 2014. godine, Internet Explorer 8 prikazivaće samo Outlook Web App Light. Ako ste Office 365 administrator, videćete obaveštenje o ovoj promeni u centru sa porukama u Office 365 administrativnom centru 30 dana pre stupanja promene na snagu.

  Ako vaša organizacija koristi Internet Explorer 8 za pristup starijim veb aplikacijama i uslugama, možda ćete želeti da nadogradite na Internet Explorer 11 i da razmotrite Enterprise Mode za Internet Explorer 11. Ova ispravka obezbeđuje bolju kompatibilnost sa prethodnim verzijama za zastarele veb aplikacije.

Veb pregledači: Firefox, Chrome i Safari

Office 365 je dizajniran za rad sa trenutnom ili prvom prethodnom verzijom programa Firefox ili najnovijom verzijom pregledača Chrome ili Safari. Microsoft podržava samo verzije pregledača koje su podržane od strane proizvođača pregledača. Obično, to je jedino najnovija verzija. Firefox i Chrome su dizajnirani za slanje ažuriranja uređaja svakih šest meseci. Većina uobičajenih problema sa ovim pregledačima biće rešena u sledećoj ispravci.

Office klijenti u glavnoj podršci

Većina Office 365 planova obezbeđuje najnovije verzije Office aplikacija za računare, kao što su Word, Excel i PowerPoint. Da biste uporedili dostupnost Office aplikacija i funkcija u Office 365 planovima, pogledajte opis usluga Office aplikacija.

Sa Office 365 pretplatom možete da koristite i podržane Microsoft Office klijente. Office 365 je dizajniran tako da radi sa svakom verzijom sistema Microsoft Office koja je u glavnoj podršci. Iako se većina novih Office 365 iskustava dizajnira za najnovije verzije sistema Office, neke nove funkcije mogu da rade sa starijim verzijama sistema Office koje su u glavnoj podršci.

Licence softvera za Office pretplatu (Office 365 ProPlus, Office Professional Plus 2010 i Lync klijent obezbeđen sa Office 365 uslugom) omogućava vam da koristite trenutnu verziju softvera i ne uključuje prava prelaska na stariju verziju softvera. Microsoft može da obezbedi period nadogradnje tokom kojeg vam pretplata daje pravo da koristite i trenutnu i prethodnu verziju softvera.

Napomena   Glavna podrška za Office Professional Plus 2010 se završava 13. oktobra 2015.
Glavna podrška za Office Professional Plus 2013 se završava 10. aprila 2018.

Office klijenti u produženoj podršci

Iako Office klijenti iz produžene podrške nisu dizajnirani za rad sa Office 365, trebalo bi da se i dalje povezuju sa sistemom Office 365. Obezbedićemo obaveštenje u skladu sa smernicama životnog ciklusa podrške za servisni paket ako postoji znatna degradacija korisničkog iskustva sa Office klijentom iz produžene podrške ili ako se taj Office klijent više ne povezuje sa Office 365 uslugom.

Office 365 podrška obezbeđuje pomoć sa starijim klijentima pružajući rešenja ili informacije „Kako da...“. Međutim, u mnogim slučajevima, jedino rešenje koje Office 365 podrška može da ponudi za problem sa starijim pregledačem ili klijentom jeste nadogradnja.

Napomena   Office 365 nije dizajniran za rad sa sistemom Office 2007 zato što je Office 2007 napustio glavnu podršku 12. oktobra 2012. godine. Office 365 ne pruža popravke koda radi rešavanja problema na koje nailazite prilikom korišćenja usluge sa sistemom Office 2007. Trebalo bi da očekujete da se kvalitet korisničkog iskustva smanjuje tokom vremena, a da mnoge Office 365 funkcije uopšte ne rade. Preporučujemo vam da izvršite nadogradnju što je pre moguće na Office 365 ProPlus ili Office Professional Plus 2013 radi najboljeg iskustva sa sistemom Office 365.

Zahtevi operativnog sistema

Office 365 nema zahteve operativnog sistema, osim da operativni sistem koji koristite mora biti podržan od strane svog proizvođača. Međutim, mogu postojati napredne opcije Office 365 konfiguracije, funkcije, scenariji ili alatke koje imaju izričite zavisnosti za neki operativni sistem ili se različito ponašaju u različitim operativnim sistemima.

Napomena   Windows XP napušta produženu podršku 8. aprila 2014. Iako Office 365 neće sprečiti korisnike da se povežu sa uslugom sa Windows XP uređaja nakon ovog datuma, trebalo bi da očekujete da se korisničko iskustvo smanjuje tokom vremena. Korisnici koji imaju uređaje sa niskom memorijom i koji rade pod operativnim sistemom Windows XP i Internet Explorer 8 imaće znatno smanjeno iskustvo rada u pregledaču sa sistemom Office 365.

Office servisni paketi i javne ispravke od korporacije Microsoft

Smernice životnog ciklusa podrške za servisni paket korporacije Microsoft zahtevaju da instalirate servisne pakete za Office u roku od 12 meseci od izdavanja. Office 365 zahteva da se usaglasite sa ovim smernicama.

Automatske javne ispravke sadrže ključne bezbednosne popravke za Microsoft proizvode. Office 365 izričito preporučuje da korisnici prihvate automatske ispravke od korporacije Microsoft radi bezbednosti okruženja i postizanje najboljeg doživljaja uz Office 365. Office 365 ProPlus i Lync Basic korisnici mogu samo da odlože instaliranje ispravki do 12 meseci od dana objavljivanja.

Sistemski zahtevi u Office 365 planovima

Funkcija

Office 365 Small Business

Office 365 Small Business Premium

Office 365 Midsize Business

Office 365 Enterprise E1

Office 365 Educatio1n A2

Office 365 Government G1

Office 365 Enterprise E3

Office 365 Education A3

Office 365 Government G3

Office 365 Enterprise E4

Office 365 Education A4

Office 365 Government G4

Office 365 Enterprise K1

Office 365 Government K1

Dizajnirana za rad sa programom Internet Explorer 11

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa programom Internet Explorer 10

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa programom Internet Explorer 9

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Dizajnirana za rad sa programom Internet Explorer 8

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Dizajnirana za rad sa trenutnom ili prvom prethodnom verzijom programa Firefox

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa najnovijom verzijom programa Google Chrome

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa najnovijom verzijom programa Safari

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa sistemom Office 365 ProPlus

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa sistemom Office Professional Plus 2013

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa sistemom Office Professional Plus 2010

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Dizajnirana za rad sa Office klijentima u produženoj podršci

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Zahteva određeni operativni sistem 1

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Ne

Zahteva instalaciju servisnih paketa za Office u roku od 12 meseci od objavljivanja

Da

Da

Da

Da

Da

Da

Da

1   Office 365 ne pruža podršku ni za jedan operativni sistem koji ne podržava proizvođač.

Primenjuje se na: Office 365 Small Business Admin, Office 365 Admin, Office 365 End UserDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik