Sinhronizovane datoteke koristite Windows 10 šifrovanje lokalno, ali ne na OneDrive for Business lokacije

Sinhronizovane datoteke koristite Windows 10 šifrovanje lokalno, ali ne na OneDrive for Business lokacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak sadrži informacije o tome kako da koristite Klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (onedrive.exe).

Napomena: Da biste utvrdili klijenta za sinhronizaciju OneDrive koji koji koristite, pogledajte članak klijenta za sinhronizaciju OneDrive koje sam pomoću?

Problem

Uzmite u obzir sledeće:

Koristite sledeće metod u operativnom sistemu Windows 10 da biste šifrovali sadržaj datoteke ili fascikle:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na fasciklu ili datoteku koju želite da šifrujete, a zatim izaberite stavku Svojstva.

  2. Izaberite karticu Opšte postavke , a zatim izaberite stavku Više opcija.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Šifruj sadržaj radi bezbednosti podataka , kliknite na dugme u redui zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

Koristite OneDrive aplikacija za stone računare da biste sinhronizovali šifrovanu datoteku ili fasciklu:

U ovom scenariju, kada prikazujete sinhronizovane datoteke ili fascikle na lokaciji OneDrive for Business Windows 10 šifrovanja nije primenjena na datoteku ili fasciklu. Međutim, Windows 10 šifrovanje primenjuje se na iste datoteke ili fascikle na lokalnom čvrstom disku.

Rešenje

Ovo je očekivano ponašanje. Windows 10 šifrovanja dolazi samo na lokalnom disku na kojem je šifrovana datoteku ili fasciklu. Kada datoteka se premešta na lokalnom disku OneDrive for Business lokaciju, Windows 10 šifrovanje iz klijentski računar se više ne primenjuje.

Više informacija

Sledeće dodatne informacije se odnose na datoteke koje su šifrovane u operativnom sistemu Windows 10 i su otpremljene OneDrive for Business ili SharePoint Online:

  • Datoteke i fascikle koje su otpremljene u biblioteci dokumenata SharePoint Online su dostupne za korisnike kroz uobičajeni SharePoint Online dozvole.

  • Windows 10 klijenta neće šifrovanje datoteke ili fascikle u okviru OneDrive for Business biblioteku na lokaciji.

  • Na lokaciji OneDrive for Business kada kreirate datoteku ili fasciklu koja je konfigurisan tako da sinhronizujete pomoću OneDrive aplikacija za stone računare (onedrive.exe), stavku će sinhronizovati na lokalnom računaru kao datoteku ili fasciklu bez šifrovanja. Za šifrovanje da dođe do mora premestite datoteku ili fasciklu iz šifrovane sinhronizovane fascikle (kao što je OneDrive – Contoso) na radnu površinu ili drugu fasciklu, a zatim premesti u šifrovane fascikle u operativnom sistemu Windows 10.

Napomena: Ovaj članak ne opisuju šifrovanje podataka u SharePoint Online i OneDrive for Business.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×