Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju

Ako vaša organizacija ima Office 365 Business pretplatu ili koristite SharePoint Server 2019, možete da sinhronizujete SharePoint datoteke sa fasciklom na računaru gde možete da radite direktno u istraživaču datoteka i pristupate datotekama čak i kada ste van mreže. Kad god ste na mreži, automatski će se sinhronizovati sve promene koje unesete vi ili drugi korisnici.

Napomena: Za informacije o sinhronizovanju datoteka u operativnom sistemu macOS, pogledajte odeljak Sinhronizacija datoteka sa OneDrive klijentom za sinhronizaciju u operativnom sistemu Mac OS X.

Podešavanje sinhronizacije

 1. U Office 365 pokretanju aplikacija izaberite stavku SharePoint, a zatim izaberite sajt sa datotekama koje želite da sinhronizujete.

 2. Izaberite stavku dokumenti ili pređite na potfasciklu koju želite da sinhronizujete.

 3. Kliknite na dugme Sinhronizuj. (Ovo treba da uradite samo jednom na računaru da biste podesili sinhronizovanje na tom računaru. Kada podesite sinhronizaciju, datoteke se automatski sinhronizuju.)

  Snimak ekrana koji prikazuje dugme „Sinhronizuj“ u SharePoint biblioteci.
 4. Ako vaš pregledač zahteva dozvolu za korišćenje "Microsoft OneDrive," potvrdite da je ovo u redu.

  Važno: Ako vidite ekran koji piše "koja biblioteka želite da sinhronizujete?", lokacija nije podešena da se sinhronizuje sa OneDrive aplikacija za stone računare. Ako ste IT administrator organizacije, pogledajte članak Neka korisnici sinhronizuju SharePoint datoteke sa novim OneDrive klijentom za sinhronizaciju. Ako niste IT administrator, a vaši ekrani ne liиe na one iz ovog članka, pogledajte članak Sinhronizovanje SharePoint datoteka sa uslugom OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju (Groove. exe) ili se obratite IT odeljenju.

 5. Odaberite fascikle koje želite da sinhronizujete, a zatim kliknite na dugme u redu.

  Snimak ekrana dijaloga koji omogućava konfiguraciju koje fascikle da se sinhronizuju.

  Datoteke se sinhronizuju sa fasciklom na RAČUNARU sa imenom vaše organizacije (na primer%USERPROFILE%\stutoso). Ova fascikla se automatski dodaje u levo okno u istraživaču datoteka. Ne možete da izaberete sinhronizaciju na drugoj lokaciji.

  Snimak ekrana koji prikazuje fascikle za sinhronizaciju za OneDrive i lokacije.
 6. Da biste sinhronizovali datoteke na drugom računaru, idite na taj računar i ponovo slijedite korake.

Napomene: 

 • Sada možete da sinhronizujete IRM SharePoint i OneDrive datoteke na poslovnom ili školskom nalogu. Ako trenutno sinhronizujete lokaciju koja je zaštićena lozinkom pomoću prelaza sa prethodnog OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju, prestanite da ga sinhronizujete sa tim klijentom za sinhronizaciju. Zatim instalirajte klijenta Rights Management (RMS). Kada se to završi, otvorite SharePoint lokaciju ili OneDrive u pregledaču i kliknite na "sinhronizacija" da biste započeli sinhronizaciju sa OneDrive aplikacija za stone računare. 

 • Ako vidite ikonu brave u sinhronizovanim datotekama u istraživaču datoteka, to znači da su datoteke sinhronizovane samo za čitanje. Možda nemate dozvolu za uređivanje datoteka ili biblioteka može zahtevati odjavljivanje ili imati neophodne kolone ili metapodatke. Ako promenite datoteke na računaru, promene neće biti sinhronizovane.

 • Ne možete da premeštate OneNote beležnice sa jedne na drugu lokaciju na računaru i ako premestite druge Office datoteke između lokacija, istorija verzija će biti izgubljena. Da biste premestili Office datoteke, idite na sajt i koristite komandu Premesti u ili Kopiraj u .

 • Ako ime stranice uključuje znakove kao što je ":" koji nisu podržani u imenima fascikli u operativnom sistemu Windows, datoteke na sajtu se ne mogu sinhronizovati.

 • Ako ste koristili prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju, struktura fascikle za sinhronizovane fascikle može da se promeni kada počnete da se sinhronizujete sa OneDrive aplikacija za stone računare. Na Windows 7 računarima gde ste koristili prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju, možda ćete i dalje videti staru fasciklu "SharePoint " u okviru omiljene lokacije u istraživaču datoteka. Dodatnu "SharePoint " omiljenu stavku možete da uklonite tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša i izabrati stavku ukloni.

Promena postavki sinhronizacije

Da biste promenili fascikle koje se sinhronizuju za Veb lokacija ili zaustavili sinhronizaciju svih datoteka na sajtu, slijedite ove korake:

 1. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDriveoblaka ili je dodirnite na Windows sistemskoj traci poslova na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicuPrikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli OneDriveikonu. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugmeStart, otkucajte OneDrive u polju za pretragu, a zatim kliknite na OneDrive u rezultatima pretrage.)

  Windows sistemska paleta sa strelicom koja pokazuje skrivene ikone

 2. Izaberite opcije Više > Postavke.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. Kliknite na karticu nalog da biste videli listu svih lokacija za sinhronizovanje.

  Snimak ekrana sa postavkama naloga u OneDrive klijentu za sinhronizaciju.
 4. Da biste promenili fascikle koje sinhronizujete, izaberite stavku Odaberi fascikle za tu biblioteku, a zatim odaberite fascikle koje želite da sinhronizujete. Da biste zaustavili sinhronizaciju sajta, kliknite na dugme Zaustavi sinhronizaciju pored sajta. (Kopije datoteka ostaju na računaru. Ako želite, možete da ih izbrišete.)

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×